Η Γαλλία τα έχει όλα -υπέροχες παραλίες, πανέμορφα βουνά, θαυμάσιους αμπελώνες, ειδυλλιακή ύπαιθρο και δυναμικές πόλεις. Έτσι, δεν είναι περίεργο που είναι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι σύντομα θα την ξεπεράσει η γειτονική της, Μεσογειακή χώρα, η Ισπανία. Σύμφωνα με μια έκθεση που διεξήχθη από την Google και την Deloitte με τίτλο «NextGen Travelers and Destinations», η Ισπανία πρόκειται να υποδεχθεί τον εντυπωσιακό αριθμό των 110 εκατομμυρίων ετήσιων επισκεπτών μέχρι το 2040.

Και τα πράγματα είναι ήδη σε ανοδική πορεία. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, 6,3 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία, δηλαδή 21% περισσότεροι από το 2023

Photo: Stéphan Valentin / Unsplash

Ρεκόρ των τουριστικών δαπανών

Αν οι προβλέψεις τους επαληθευτούν, αυτό θα σήμαινε τεράστια αύξηση κατά 24% σε σύγκριση με τον αριθμό των επισκεπτών του 2023, ο οποίος ήταν περίπου 84 εκατομμύρια.

Και τα πράγματα είναι ήδη σε ανοδική πορεία. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, 6,3 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία, δηλαδή 21% περισσότεροι από το 2023, σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Το ρεκόρ των τουριστικών δαπανών έσπασε επίσης την ίδια περίοδο, εκτοξεύοντας τα 8,65 δισεκατομμύρια ευρώ (7,3 δισεκατομμύρια λίρες), μια αύξηση 29,7 τοις εκατό.

Δείτε ένα βίντεο με τα ωραιότερα μέρη για να επισκεφθείτε στην Ισπανία 

Βιώσιμες κινήσεις

Ενώ αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι αρκετά εντυπωσιακά, δεν μας εκπλήσσει και τόσο πολύ. Η Ισπανία καυχιέται ότι έχει κατά μέσο όρο 300 ηλιόλουστες ημέρες το χρόνο, με θερμοκρασίες το καλοκαίρι που κυμαίνονται άνετα γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά και άφθονο ήλιο το χειμώνα.

Και ενώ η Ισπανία φροντίζει να διασφαλίζει ότι οι πόλεις της παραμένουν βιώσιμα μέρη (όπως με την επερχόμενη απαγόρευση των παραθεριστικών κατοικιών στη Βαρκελώνη και τους περιορισμούς στη Μαδρίτη), γίνονται τεράστιες επενδύσεις στην τουριστική υποδομή της.

Από το άνοιγμα πιο βιώσιμων καταστημάτων με σουβενίρ μέχρι το ενδεχόμενο για ένα γρήγορο τρένο κατά μήκος της Costa del Sol, γίνονται πολλές κινήσεις για τη στήριξη του τουρισμού.

*Με στοιχεία από timeout.com