Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές: Πέντε κοντινοί προορισμοί για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις

Διακοπές: Πέντε κοντινοί προορισμοί για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις

Ξεκλέψτε λίγες ώρες από τη καθημερινότητα και πηγαίντε μία μίνι εκδρομή για να αλλάξετε εικόνες, αέρα και παραστάσεις.

Ο Ιούλιος έχει μπει για τα καλά και ήδη οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε mood διακοπών. Η άδεια, ωστόσο, αργεί ακόμα και αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να «επιβιώσουμε» στην Αθήνα.

Μέχρι λοιπόν να φτάσει εκείνη η… σωτήρια μέρα, μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγες ώρες από τη καθημερινότητα και να πάμε μία μίνι εκδρομή για να αλλάξουμε εικόνες, αέρα και παραστάσεις.

Υπάρχουν, άλλωστε, τόσα πανέμορφα μέρη που απέχουν λίγη ώρα από την πρωτεύουσα και αποτελούν την ιδανική επιλογή για μία απόδραση της τελευταίας στιγμής. Γιατί να μην τα τιμήσουμε;

Λουτράκι

Μία ώρα από την Αθήνα βρίσκεται το παραθεριστικό θέρετρο που έχει κρατήσει την ταυτότητα των 80s θυμίζοντας παλαιότερα καλοκαίρια, όμως υπάρχουν καλά μαγαζιά για φαγητό και παραλίες για να απολαύσουμε το μπάνιο μας.

Η Εύβοια αποτελεί πάντα μια ιδανική επιλογή για μονοήμερες ή σαββατοκύριακα

Κάτω από τον παραλιακό δρόμο απλώνεται μια μεγάλη σε έκταση παραλία γεμάτη ξαπλώστρες για όσους θέλουν να πάνε κάπου οργανωμένα. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι είναι και η λίμνη Βουλιαγμένη με φανταστικά νερά που αξίζει μια επίσκεψη.

Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα

Καταπράσινες διαδρομές και μια λίμνη όνειρο. Η λίμνη Τσιβλού. Πρόκειται για μια από λίγες ορεινές και αρκετά εντυπωσιακές λίμνες της Πελοποννήσου. Η λίμνη Τσιβλού είναι φωλιασμένη ανάμεσα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές σε υψόμετρο 754 μέτρων. Αυτό εξηγεί και την αλπική ομορφιά της.

Δέκα μόλις χιλιόμετρα μακριά υπάρχει ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Πελοποννήσου και της Αχαΐας, τη Ζαρούχλα. Κάντε μια στάση για να σεργιανίσεις στα δρομάκια του χωριού.

Αίγινα

Για όσους θέλουν να πάρουν το πλοίο, μπορούν να σαλπάρουν για Αίγινα. Απέχει μόλις 40 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά και αξίζει να την επιλέξει κανείς και λόγω της πλούσιας ιστορίας της και της φυσικής ομορφιάς της.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Ναός της Αφαίας, ο Πύργος του Μαρκέλλου, το Ιερό του Απόλλωνα είναι μόνο κάποια από τα μνημεία και τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφθεί στο νησί, ενώ ένας καφές και ένα φαγητό στο Λιμάνι της Πέρδικας επιβάλλονται.

Εύβοια

Η Εύβοια αποτελεί πάντα μια ιδανική επιλογή για μονοήμερες ή σαββατοκύριακα ειδικά το καλοκαίρι.

Μια επιλογή είναι η Χαλκίδα και οι εξορμήσεις στις γύρω παραλίες, όπως η παραλία Κουρεντί, η πλαζ Συκιές και η πλαζ Παπαθανασίου.

Επίσης, υπάρχουν η Κάρυστος με το φαράγγι του Δημοσάρη και οι όμορφες παραλίες στην Κύμη με τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά, η Λίμνη που μοιάζει με νησί, οι ήσυχες Ροβιές αλλά και τα Ήλια.

Ωραία πρόταση είναι και η Αγκάλη, ένας παραθαλάσσιος οικισμός που βλέπει στο Αιγαίο και έχει μια μεγάλη μακρόστενη παραλία, όπου είναι ήσυχα και γραφικά.

Ναύπλιο

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το Ναύπλιο, ο αγαπημένος προορισμός για όλους τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Το Ναύπλιο συνδυάζει μοναδικά την ομορφιά της θάλασσας, με την πλούσια ιστορία και τα γοητευτικά αξιοθέατα.

Ένα περπάτημα στην παλιά πόλη, μια βουτιά στην παραλία της Αρβανιτιάς, μία βόλτα μέχρι το Μπούρτζι και το Παλαμήδι θα σας αναζωογονήσουν και θα σας κάνουν να ξεχαστείτε.

Sports in

Μεγάλη κίνηση απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Η απόφαση για το «Καραϊσκάκης» και την Εθνική μπάσκετ

Μεγάλη πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μέσω εντολής άνοιξε το πάρκινγκ του «Γεώργιος» Καραϊσκάκης για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που πήγε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024