Με την κατηγορία της παρακίνησης σε εγκλήματα μίσους εναντίον μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας συνελήφθη ένας 40χρονος στα Χανιά.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, o 40χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Από έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι σε ανάρτηση σε διαδικτυακή πλατφόρμα ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να απευθύνει κάλεσμα σε άλλα άτομα να προβούν σε διάπραξη εγκληματικών ενεργειών εις βάρος ατόμων τα οποία θα συμμετέχουν στην «πορεία ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+» που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά σήμερα Σάββατο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ο 40χρονος μέσω διαδικτύου παρακινούσε άλλους ομοφοβικούς σε εγκληματικές πράξεις

Στιγμιότυπο από πορεία περηφάνειας

Λιγότερες διακρίσεις, περισσότερες επιθέσεις

Όπως έδειξε ευρεία δημοσκόπηση που διενήργησε ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Fundamental Rights Agency) και δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάιο, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αντιμετωπίζουν λιγότερες διακρίσεις, αλλά περισσότερες σωματικές ή σεξουαλικές επιθέσεις σε σχέση με πριν από τρία χρόνια.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα περισσοτέρων από 100.000 ανθρώπων, που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο του 2023 και διαπίστωσε μόνο μικρές, συνολικά, αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση αυτού του τύπου τρία χρόνια νωρίτερα, αναφέρεται στη σχετική έκθεση.

«Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ευρώπη είναι σήμερα ανοιχτά για την ταυτότητά τους. Ταυτόχρονα όμως, αντιμετωπίζουν περισσότερη βία, παρενόχληση και εκφοβισμό σε σχέση με πριν», αναφέρει ανακοίνωση του FRA που εδρεύει στη Βιέννη.