Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πριγκίπισσα Diana: H ιστορία του νυφικού της - Οι σχεδιαστές, το χαμένο αντίγραφο και η ουρά-ρεκόρ

Πριγκίπισσα Diana: H ιστορία του νυφικού της – Οι σχεδιαστές, το χαμένο αντίγραφο και η ουρά-ρεκόρ

Το νυφικό της πριγκίπισσας Diana ήταν κατασκευασμένο από μεταξωτό ταφτά σε ιβουάρ απόχρωση και παλιά δαντέλα Carrickmacross, η οποία ανήκε στην προγιαγιά της, τη βασίλισσα Μαρία.

Σε μια εποχή που οι βασιλικοί γάμοι και οι παραμυθένιοι έρωτες γοήτευαν ιδιαίτερα τον κόσμο , η ζωή της πριγκίπισσας Diana και ο γάμος της με τον πρίγκιπα Charles άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία. Η νεαρή Lady Diana Spencer, κόρη του Earl Spencer, βρέθηκε από τη σχετική ανωνυμία της αριστοκρατικής ζωής, στο παγκόσμιο προσκήνιο ως η μέλλουσα σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου. Στις 29 Ιουλίου 1981, εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως παρακολούθησαν με δέος την τελετή στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Η Diana, γνωστή ως η «πριγκίπισσα του λαού», έκανε τα πρώτα της βήματα προς μια νέα ζωή, περνώντας από την απλή καθημερινότητα στην «αθανασία» της βασιλικής οικογένειας. Το νυφικό της, ένα αριστούργημα της μόδας, έγινε σύμβολο ρομαντισμού μιας εποχής που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές μας.

Η πριγκίπισσα Diana παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Charles στις 29 Ιουλίου 1981, σε μια τελετή που χαρακτηρίστηκε από υπερβολή και λαμπρότητα, αντιπροσωπεύοντας την κορυφή της βασιλικής μεγαλοπρέπειας. Το ογκώδες και επιβλητικό νυφικό της, το οποίο καθιέρωσε νέες τάσεις στη μόδα των γάμων, σχεδιάστηκε από τους David και Elizabeth Emanuel. Το δίδυμο σχεδιαστών είχε κερδίσει την προσοχή της Diana μετά από μια παραγγελία για το πορτρέτο των αρραβώνων της, με μια σιφόν μπλούζα τους να γίνεται η αγαπημένη της και να σηματοδοτεί την αρχή μιας μοναδικής συνεργασίας.

Το νυφικό της πριγκίπισσας Diana ήταν κατασκευασμένο από μεταξωτό ταφτά σε ιβουάρ απόχρωση και παλιά δαντέλα Carrickmacross, η οποία ανήκε στην προγιαγιά της, τη βασίλισσα Μαρία. Το φόρεμα ήταν διακοσμημένο με κεντήματα, πούλιες και πάνω από 10.000 μαργαριτάρια, ενώ η ουρά του, μήκους 7,65μ. -μέγεθος ρεκόρ για τους βασιλικούς γάμους. Στη ζώνη του φορέματος ήταν ραμμένος ένας μικρός μπλε φιόγκος για το «κάτι μπλε» της Diana, καθώς και ένα γοητευτικό πέταλο από χρυσό 18 καρατίων για καλή τύχη.

Photo by Tim P. Whitby/Getty Images

Το νυφικό δεν ήταν απλά ένα φόρεμα, αλλά ένα αληθινό έργο τέχνης. Η Elizabeth Emanuel είχε πει ότι το φόρεμα «έπρεπε να είναι κάτι που θα έμενε στην ιστορία, αλλά και κάτι που αγαπούσε η Diana» και το οποίο θα ήταν «αρκετά δραματικό για να κάνει εντύπωση». Ο στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα νυφικό που θα ενσάρκωνε τη ρομαντική ψυχή της πριγκίπισσας και ταυτόχρονα θα κατέγραφε την ιστορική σημασία της ημέρας.

Οι Emanuels είχαν σχεδιάσει ένα δεύτερο φόρεμα για την ημέρα του γάμου, ώστε να είναι σίγουροι πως το νυφικό της Diana θα ήταν έκπληξη. Το εφεδρικό φόρεμα, κατασκευασμένο επίσης από μεταξωτό ταφτά ιβουάρ αλλά χωρίς την αντικέ δαντέλα, είχε κεντημένες λεπτομέρειες με χτένια και μικροσκοπικά μαργαριτάρια. Ωστόσο, αυτό το φόρεμα εξαφανίστηκε και η τύχη του παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη. Η Elizabeth Emanuel είχε δηλώσει ότι «ήταν πραγματικά μόνο ένα εφεδρικό αντίγραφο του αρχικού και δεν ξέρω πού πήγε. Απλά εξαφανίστηκε».

Ο γάμος της πριγκίπισσας Diana – η οποία θα έκλεινε την 1η Ιουλίου τα 63 της χρόνια- με τον πρίγκιπα Charles, παρά τις δυσκολίες που ακολούθησαν, αλλά και τον τραγικό της θάνατο, παραμένει ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους στην ιστορία. Το νυφικό της, με την πολυτέλεια και τη ρομαντική του αύρα, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όσων το θυμούνται και συνεχίζει να εμπνέει σχεδιαστές και νύφες μέχρι σήμερα.

Φωτογραφία άρθρου: Getty Images

Πηγή: Grace

Sports in

Άρης: Απαντάει μέσα στις επόμενες ώρες ο Φαμπιάνο

Μέχρι αύριο (7/7) θα υπάρχει οριστική εξέλιξη σε ότι αφορά την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας του με τους κιτρινόμαυρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024