Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις για δημοψηφίσματα - 4 έως 6 Οκτωβρίου το καταστατικό συνέδριο

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις για δημοψηφίσματα – 4 έως 6 Οκτωβρίου το καταστατικό συνέδριο

Συγκροτείται οικονομική επιτροπή που πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης - Τα 6 μέλη που θα την αποτελούν

Για παραγωγική συζήτηση και καλοπροαίρετη κριτική την οποία αποδέχεται, έκανε λόγο στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κλείσιμο των εργασιών της συνεδρίασης, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ρευστοποίηση του κόμματος και των οργάνων δεν θα υπάρξει».

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος στις 4-6 Οκτωβρίου. Επίσης υπερψηφίστηκε με καθαρή πλειοψηφία η εισήγηση του προέδρου του κόμματος για τις καταστατικές αλλαγές. Απορρίφθηκαν οι δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί για εσωκομματικά δημοψηφίσματα. Το πρώτο για την σύγκλιση των δυνάμεων της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς και το δεύτερο για τις οργανωτικές αλλαγές του κόμματος.

«Θα παρακολουθώ όλες τις ομιλίες αντί να σβήνω φωτιές έξω από την αίθουσα. Καλές ιδέες υπάρχουν»

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «μόνο αυτοί που δεν τολμούν δεν λένε mea culpa», απαντώντας στις αιτιάσεις και στην κριτική των στελεχών του και προειδοποίησε ότι «από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα». Σημείωσε πάντως ότι θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους πηγαίνουν κόντρα στην αποφασισμένη γραμμή του κόμματος. Είπε συγκεκριμένα: «Σεβόμαστε όλοι το κόμμα μας έμπρακτα από εδώ και πέρα. Να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα περί ρευστοποίησης των οργάνων. Προτείνω το ακριβώς αντίθετο: μια ανοιχτή διαδικασία που θα αποφασίσει για αποδοτικά όργανα. Στα όργανα μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Αν χρησιμοποιείτε, όμως, δημόσιες πλατφόρμες για να πηγαίνετε απέναντι στη γραμμή του κόμματος θα επιλαμβάνονται τα αρμόδια όργανα». Σημείωσε ότι τα κομματικά όργανα στο εξής θα συνεδριάζουν τακτικά και πρόσθεσε: «θα παρακολουθώ όλες τις ομιλίες αντί να σβήνω φωτιές έξω από την αίθουσα. Καλές ιδέες υπάρχουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα πρέπει να επικρατήσει πνεύμα συλλογικότητας στο κόμμα. Μίλησε και για την «Αυγή», δηλώνοντας «ευγνώμων προς τους εργαζόμενους γιατί θα βγει το αυριανό φύλλο». Κάλεσε, μάλιστα, τα μέλη της Κ.Ε. να αγοράσουν όχι μόνο ένα, αλλά δύο φύλλα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως μόλις 7.000 ευρώ δόθηκαν από τα 300 μέλη του σώματος για την ενίσχυση των ΜΜΕ του κόμματος. Σημείωσε πάντως πως το κυριακάτικο φύλλο είναι προσοδοφόρο.

Για την Κεντροαριστερά

Για το θέμα των συνεργασιών στον χώρο της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Έχουμε περάσει πολλά, είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, η ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού κόσμου με ξεκάθαρα αριστερές ιδέες. Η αξιωματική αντιπολίτευση κι εγώ προσωπικά θα ηγηθούμε της πρωτοβουλίας για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων». Αναφέρθηκε σε προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και τα υπερκέρδη των τραπεζών και πρόσθεσε: «θα πάρω τηλέφωνο όποιον κι αν είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ όταν είναι έτοιμες αυτές οι προτάσεις και θα δούμε τι θα πούνε».

Έκλεισε με προσπάθεια να εμφυσήσει αισιοδοξία στα στελέχη του κόμματος: «Σας παρακαλώ να μην χάσετε τον ρομαντισμό και την ιδεολογία, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, συνεχίστε να πιστεύετε».

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος είχε καταθέσει την πρόταση για την διενέργεια των δημοψηφισμάτων δήλωσε: «Σήμερα φάνηκε ποιοι είναι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας και ποιοι την χρησιμοποιούν προσχηματικά και ευκαιριακά. Νομίζω ότι είναι λάθος του προέδρου ότι τις αποφάσεις για την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων όπως και για τις οργανωτικές αλλαγές δεν θα τις πάρουν τα μέλη του κόμματος».

Sports in

Μεγάλη κίνηση απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Η απόφαση για το «Καραϊσκάκης» και την Εθνική μπάσκετ

Μεγάλη πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μέσω εντολής άνοιξε το πάρκινγκ του «Γεώργιος» Καραϊσκάκης για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που πήγε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024