Το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου, που σημειώθηκε έξω από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή, κατέγραψε το in.

Είναι η χρονική στιγμή εκείνη, όπου ο κ. Γεωργόπουλος μεταφέρει στους δημοσιογράφους αυτά που είπε νωρίτερα, στην ομιλία του για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη και αναφερόμενος δύο φορές στον Αλέξη Τσίπρα.

«Είπα πως δεν είναι μια προσωπική υπόθεση, ένας άτυχος χειρισμός κλπ. Είναι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αγγίζει όλη την Αριστερά, αμφισβητεί τα ηθικά της χαρακτηριστικά εκ των ένδον, έδωσε και δίνει όπλα στους ‘απέναντι’ να πλήξουν το σκληρό πυρήνα της ηθικής μας. Με πρώτο και κύριο στόχο τον πυρήνα της ηθικής του Αλέξη Τσίπρα. Μαύρα ταμεία; Μαύρα χρήματα; Πώς μπορεί να γίνει ανεκτή μια τέτοιου είδους επίθεση;», έλεγε στους δημοσιογράφους ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ακούγεται καθαρά στο ηχητικό απόσπασμα που κατέγραψε το in, να τον ρωτάει γιατί μεταφέρει στον Τύπο πράγματα που οφείλει να λέει σε κλειστά όργανα του κόμματος.

Η χαρακτηριστική στιχομυθία

Κασσελάκης: Αυτά σε κλειστά όργανα δεν πρέπει να τα λες, Θύμιο; Σε κλειστά όργανα δεν πρέπει να τα λες;

Γεωργόπουλος: Τα είπα.

Κασσελάκης: Ναι, αλλά δεν μπορεί να τα λες και στους δημοσιογράφους συγχρόνως.

Γεωργόπουλος: Είπα την ομιλία μου.

Κασσελάκης: Ωραία, γιατί τα λες στους δημοσιογράφους; Τώρα παραβιάζει το καταστατικό αυτό που κάνεις αυτή τη στιγμή.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: