Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Φραστικό επεισόδιο Κασσελάκη – Γεωργόπουλου έξω από την Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Φραστικό επεισόδιο Κασσελάκη – Γεωργόπουλου έξω από την Κεντρική Επιτροπή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος για αντικαταστατική συμπεριφορά - Ποια ήταν η αιτία;

Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Θύμιο Γεωργόπουλο, πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου έξω από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο κ. Γεωργόπουλος μιλούσε στους δημοσιογράφους, εξηγώντας τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε προς τον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος, λέγοντας ενοχλημένος: «Το ξέρεις ότι αυτό που κάνεις είναι αντικαταστατικό; Αυτά πρέπει να τα λες μέσα στα όργανα».

«Πώς διορίστηκε», τον ρώτησε συνεργάτιδα του Κασσελάκη

Εκείνος απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «τους λέω τα σημεία της ομιλίας μου». Στη συνέχεια, μάλιστα, μία συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη ρώτησε τον Θύμιο Γεωργόπουλο πώς διορίστηκε, με τον ίδιο να απαντάει πως διορίστηκε με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην οικονομικός διεθυντής του ΣΥΡΙΖΑ – που δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε σύγκρουση με τον κ. Κασσελάκη – ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έθεσε το ερώτημα του ποια σκοπιμότητα εξυπηρέτησε η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, μέσω να αναφορών Κασσελάκη σε «μαύρο χρήμα».

Επίσης, ο κ. Γεωργόπουλος είπε πως έθεσε θέμα εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος για ποιο λόγο γίνεται τέτοια συζήτηση για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσέθεσε πως έθεσε και ερώτημα σχετικά με το γιατί υπάρχουν δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο πώλησης του κτιρίου της Κουμουνδούρου…

Η ομιλία Γεωργόπουλου στην ΚΕ για τα οικονομικά

«Έχω επιτέλους την ευκαιρία να ‘απολογηθώ’ στην Κεντρική Επιτροπή και στα μέλη του κόμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο Θύμιος Γεωργόπουλος, εξηγώντας πως «έγινε το πρωτοφανές, όχι μόνο να απολυθώ με απόφαση Κασσελάκη από τη θέση που η Γραμματεία και η ΚΕ μου είχαν εμπιστευτεί. Αλλά και να βρεθώ κατηγορούμενος με ποινικούς όρους. Να συνδεθεί το όνομά μου με μαύρα ταμεία και ύποπτες συναλλαγές, όχι από τον αδίστακτο πολιτικό μας αντίπαλο, αλλά από την ηγεσία του ίδιου μας του κόμματος».

«Φτωχοί μπήκαμε στον αγώνα της Αριστεράς, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, και φτωχοί παραμένουμε. Κι αυτό κάτι σημαίνει σε μια εποχή που άλλοι παινεύονται για τα πλούτη τους»

Υπογράμμισε πως «δεν είναι μια προσωπική υπόθεση, ένας άτυχος χειρισμός κλπ. Είναι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αγγίζει όλη την Αριστερά, αμφισβητεί τα ηθικά της χαρακτηριστικά εκ των ένδον, έδωσε και δίνει όπλα στους ‘απέναντι’ να πλήξουν το σκληρό πυρήνα της ηθικής μας. Με πρώτο και κύριο στόχο τον πυρήνα της ηθικής του Αλέξη Τσίπρα».

«Μαύρα ταμεία; Μαύρα χρήματα; Πώς μπορεί να γίνει ανεκτή μια τέτοιου είδους επίθεση; Τι αγάπη δείχνει για το κόμμα μας η ίδια του η ηγεσία; Τι είδους συναίσθηση ευθύνης και ειλικρίνειας; Και πόσο βοηθάει τις μάχες του κόμματος σε μια δύσκολη περίοδο; Σ’ αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο πρόεδρος και η Κεντρική μας Επιτροπή. Τι αποκομίζει ο θεατής, όταν ο πρόεδρος δηλώνει ‘δεν νομίζω’ ότι υπήρχαν μαύρα χρήματα, αλλά προσθέτει ‘ρωτήστε τον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή’;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος για τις σχετικές δηλώσεις Κασσελάκη σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Με καθαρά χέρια διαχείριστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τα οικονομικά επί Τσίπρα»

Για να απαντήσει: «Ε, λοιπόν, ο πρώην οικονομικός διευθυντής, με δεκαετίες θητείας στην Αριστερά, απαντά πρόεδρε: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε, την εποχή του Αλέξη Τσίπρα, τα οικονομικά του με καθαρά χέρια. Με λιτότητα, με σεβασμό μέχρι το τελευταίο ευρώ, με προσωπική και κομματική εντιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος που ούτε και οι πιο ορκισμένοι εχθροί του κόμματος δεν τόλμησαν ποτέ να μας αμφισβητήσουν σ’ αυτό το πεδίο. Φτωχοί μπήκαμε στον αγώνα της Αριστεράς, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, και φτωχοί παραμένουμε. Κι αυτό κάτι σημαίνει σε μια εποχή που άλλοι παινεύονται για τα πλούτη τους».

«Τι όμως σημαίνει, τι πρέπει να σκεφτούμε, πώς πρέπει να αντιδράσουμε, όταν η ηγεσία του κόμματος, για τους δικούς της λόγους, εισάγει στο δημόσιο διάλογο τέτοιο ζήτημα; Όταν φορτώνει στο κόμμα, στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε μένα προσωπικά ως υπεύθυνο, μια τέτοιου είδους ‘ρετσινιά;’», σημείωσε καταληκτικά ο Θύμιος Γεωργόπουλος.

Sports in

Βραβεύτηκε στην Ισπανία ο Μεντιλίμπαρ (vid)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τιμήθηκε για την κατάκτηση του Europa Conference League με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024