Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
H Eθνική ομάδα δεν είναι μόνο Giannis!

H Eθνική ομάδα δεν είναι μόνο Giannis!

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η Ελλάδα μπορούσε να νικήσει τη Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς και χωρίς την παρουσία του Γιάννη

Oσοι περίμεναν μονομαχία Γιάννη με Ντόνσιτς στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά της Ελλάδας με την Σλοβενία διαψεύστηκαν οικτρά. Όπως και όσοι πίστευαν ότι θα γίνει ένα μπασκετικό ντέρμπι με τον αγώνα να κρίνεται στο τέλος.

Η Ελλάδα ήταν Ελλαδάρα, διέλυσε τη Σλοβενία 96-68 και χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να φτάσει στο όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 16 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της στο Πεκίνο το 2008!

Αυτό που μέτρησε, όμως, εκτός φυσικά από το τελικό αποτέλεσμα, ήταν η εν γένει εμφάνιση των Ελλήνων παικτών που απέδειξαν ότι δεν αποτελούν απλά τους συμπαίκτες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά είναι καλαθοσφαιριστές με οντότητα, με προσωπικότητα και ικανότητα να οδηγήσουν την Γαλανόλευκη ψηλά!

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η Ελλάδα μπορούσε να νικήσει τη Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς και χωρίς την παρουσία του Γιάννη. Η Εθνική ομάδα «καθάρισε» τον αγώνα από την πρώτη περίοδο με το εμφατικό 32-14, στο καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών!

Η άμυνα επάνω στο μεγάλο αστέρι των Σλοβένων ήταν υποδειγματική, με τον Ντόνσιτς να μην έχει ποτέ ελεύθερο σουτ, ούτε διαδρόμους για να αφήσει με ευκολία τη μπάλα στο καλάθι. Βγάζοντας λοιπόν νοκ άουτ τον άσο των Μάβερικς, οι υπόλοιποι Σλοβένοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Εχοντας μάθει να περιστρέφονται γύρω από τον Ντόνσιτς δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αναλάβουν το ρόλο του και να πετύχουν τα καλάθια του, βάζοντας τέλος σε κάθε σενάριο ήττας της Ελλάδας!

Πέρα από την άμυνα στον καλύτερο Σλοβένο παίκτη, οι Ελληνες παίκτες ξεδίπλωσαν και έναν απίστευτο μπασκετικό εγωϊσμό αποδεικνύοντας ότι είναι σπουδαίοι με τον Γιάννη αλλά και χωρίς αυτόν.

O Aντετοκούνμπο αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από 20 λεπτά και με 13 πόντους ήταν μόλις ο τρίτος σκόρερ της Ελλάδας πίσω από τους φοβερούς Γουόκαπ με 19 και Τολιόπουλο με 17. Οι πόντοι του Γιάννη βέβαια μπήκαν στην αρχή, όταν η Εθνική πάτησε το γκάζι αλλά και όταν κάθισε στον πάγκο, όσοι έπαιξαν αντ’ αυτού, μας έκαναν να τον ξεχάσουμε ή τουλάχιστον να μην τον ζητάμε.

Δεν ήταν μόνο οι δύο πρώτοι σκόρερ, αλλά και ο Καλάθης σε ένα από τα πιο μεστά και περιεκτικά ματς της καριέρας του, ο Λαρετζάκης, ο Μίτογλου, ο Παπαγιάννης και τα άλλα παιδιά που έπαιξαν για τον εαυτό τους και την Ελλάδα.

Οι πανηγυρισμοί βέβαια καλό θα ήταν να σταματήσουν και η ομάδα να μπει σε mood τελικού. Χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να προκριθεί η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τους Ελληνες.

Η ιστορία δεν θα καταγράψει μία ομάδα που απλώς νίκησε την Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς αλλά την ομάδα που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αυτό οι διεθνείς μαζί με τον κόουτς Βασίλη Σπανούλη το γνωρίζουν καλά!

Sports in

Μεγάλη κίνηση απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Η απόφαση για το «Καραϊσκάκης» και την Εθνική μπάσκετ

Μεγάλη πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μέσω εντολής άνοιξε το πάρκινγκ του «Γεώργιος» Καραϊσκάκης για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που πήγε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024