Ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ είναι αναμφίβολα ο Εβάν Φουρνιέ.

Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, καθώς αποδεσμεύτηκε από τους Ντιτρόιτ Πίστονς και πλέον τα σενάρια δίνουν και παίρνουν όσον αφορά το μέλλον του και την ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα «παίζει» πολύ δυνατά για τον Φουρνιέ και σύμφωνα, μάλιστα, με αρκετά Μέσα του εξωτερικού φάνταζε έως και το φαβορί για την απόκτηση του 31χρονου άσου.

Ανατροπή δεδομένων, με τους Αμερικανούς να αναφέρουν ότι ο Φουρνιέ θέλει να παραμείνει στο NBA.

Ωστόσο, ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Μαρκ Στάιν, αναφέρει ότι προτεραιότητα του Φουρνιέ είναι το NBA και θα προσπαθήσει να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Στάιν:

«Φυσιολογικά θα γίνει λόγος για ενδιαφέρον από την Ευρωλίγκα για τον Εβάν Φουρνιέ αφού το Ντιτρόιτ αρνήθηκε να κάνει χρήση της οψιόν $19 εκατομμυρίων του Γάλλου για την επόμενη σεζόν, αλλά πηγές του πρωταθλήματος λένε ότι ο Φουρνιέ προτιμά να προσπαθήσει να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA. Είναι μόλις 31 ετών και αναμένεται να προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον από τη λίγκα», έγραψε χαρακτηριστικά βάζοντας έστω και προσωρινά… φρένο στα όνειρα από Ευρώπη μεριά.

Μεσούσης της σεζόν, ο Φουρνιέ έγινε trade από τους Νικς στους Πίστονς μετρώντας 7.2 πόντους σε 29 ματς στο Ντιτρόιτ, σε 18.7 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής.