Η Εθνική Ελλάδος ήταν απολύτως επιβλητική απέναντι στη Σλοβενία του Λούκα Ντόντιτς και δεν επέτρεψε ποτέ στην ομάδα του σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς να μπει στο ματςκαι να διεκδικήσει τη νίκη στον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του ΣΕΦ.

Μετά το τέλος του αγώνα που φέρνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μια νίκη μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά από το 2008, ο ομ οσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νίκη της Εθνικής και αποκάλυψε το πιο σημαντικό στοιχείο για εκείνον στην ομάδα.

Όσα είπε ο Σπανούλης στην ΕΡΤ:

Για την επιβλητική νίκη επί της Σλοβενίας και αν περίμενε τέτοια εμφάνιση: «Θα το πω τώρα που κερδίσαμε. Ήρθα εδώ για να εκπροσωπήσω με τιμή και περηφάνια την πατρίδα μου. Ήρθα να βάλω την κουλτούρα. Αυτό είναι το σημαντικό, η νοοτροπία και η κουλτούρα. Θα δούμε πότε θα έρθουν τα αποτελέσματα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που βλέπω σε τόσο σύντομο διάστημα.

Για την αμυντική νοοτροπία της «γαλανόλευκης»: «Έχουμε πει πως όλα αρχίζουν από την άμυνα. Οι παίκτες πρόσεξαν την τακτική και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το αν περίμενε οι παίκτες να αφομοιώσουν τόσο γρήγορα τη φιλοσοφία του: «Το περίμενα, ναι. Έχουν εξαιρετικό ΙQ, είναι περήφανοι και θέλουν πολύ να πετύχουν».

Για το πλάνο απέναντι στη Σλοβενία: «Θέλαμε να βγάλουμε τον Ντόντσιτς εκτός παιχνιδιού και να έχουμε τον Γιάννη στην μπάλα. Όλα τα παιδιά που ήταν πάνω του έκαναν εξαιρετική δουλειά. Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά.

Από την άμυνα βγαίνει και η επίθεση. Το πιο σημαντικό είναι το τι δίνει ο καθένας στην ομάδα και ας μην γράφεται στη στατιστική, όπως αυτά που έκανε ο Παπαγιάννης. Θέλω να έχουμε ένα καλό σύνολο με χημεία, ρόλους και να παίζει μόνο για την νίκη».

Για τον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά: «Και τώρα τελικός. Περιμένουμε να δούμε με ποιον θα παίξουμε και να ετοιμαστούμε».