Το ταξίδι της Πορτογαλίας στα γήπεδα της Γερμανίας για το EURO 2024 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (5/7).

Οι Ίβηρες ηττήθηκαν με 5-3 στα πέναλτι από την Γαλλία (μετά το 0-0 που προέκυψε στην κανονική διάρκεια και την παράταση), με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπάθησε πολύ να σκοράρει έστω και μία φορά και να να σπάσει το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ σε τελική φάση Euro, ωστόσο ο 39χρονος σούπερ σταρ αντ’ αυτού σημείωσε μια αρνητική επίδοση για τον ίδιο.

Ο αρχηγός των Πορτογάλων για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν σκόραρε σε μεγάλη διοργάνωση που συμμετείχε με την Εθνική του.

Από το EURO 2004 που κατέκτησε η εθνική Ελλάδος, μέχρι και πριν την έναρξη του EURO 2024, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ με την Πορτογαλία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ολοκλήρωσε EURO ή Μουντιάλ δίχως να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, βάζοντας τέλος σε ένα εντυπωσιακό σερί που είχε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Ρονάλντο μοιρασε μία ασίστ στη νίκη με 3-0 της Πορτογαλίας επί της Τουρκίας, ενώ ευστόχησε δύο φορές στη διαδικασία των πέναλτι, κόντρα στην Σλοβενία και τη Γαλλία.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση: