Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία – Γαλλία 3-5 στα πέναλτι (0-0 κ.δ., παρ.): Πρόκριση για τους «τρικολόρ» και ημιτελικός με Ισπανία

Πορτογαλία – Γαλλία 3-5 στα πέναλτι (0-0 κ.δ., παρ.): Πρόκριση για τους «τρικολόρ» και ημιτελικός με Ισπανία

Στα πέναλτι κρίθηκε το δεύτερο εισιτήριο των ημιτελικών του Euro 2024, με την Γαλλία να προκρίνεται στην επόμενη φάση αποκλείοντας την Πορτογαλία (3-5 πεν., 0-0 κ.δ., παρ.)

Η Γαλλία στις 4 καλύτερες ομάδες του Euro 2024. Οι «τρικολόρ» απέκλεισαν τους Πορτογάλους (3-5 πεν., 0-0 κ.δ., παρ.) στα πέναλτι, που είχαν μοιραίο τον Ζοάο Φέλιξ χάνοντας το μοναδικό στην ψυχοφθόρα διαδικασία. Οι Γάλλοι θα κοντραριστούν με τους Ισπανούς στα ημιτελικά, για μια θέση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Κακό ποιοτικά πρώτο ημιχρονο

Χωρίς τελική ξεκίνησαν οι δύο ομάδες την αναμέτρηση στα πρώτα 15 λεπτά, με τους δύο προπονητές να έχουν στο πρώτη προτεραιότητα να διαβάσουν τον αντίπαλό τους. Πορτογαλία και Γαλλία περιορίστηκαν σε ένα «παιχνίδι κέντρου», ωστόσο απο το 20′ του ματς και μετά οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό του αγώνα.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν κατά κύριο λόγο το μυαλό τους στο πως να μη δεχθούν γκολ και μέσα απο αντεπιθέσεις να θέλουν να βρουν τις στιγμές τους. Αυτό φαίνεται και απο την απουσία απείλής, με Πορτογαλία και Γαλλία να έχουν από 0,1 xGoals έκαστος.Κάπως έτσι όμως εξουδετέρωσε η μία την άλλη και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, αλλά…

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες, χωρίς πολλά ρίσκα. Έπρεπε να περάσει μία ώρα παιχνιδιού για να υπάρξει η καλύτερη στιγμή μέχρι τότε στο παιχνίδι. Στο 60ο λεπτό ο Κανσέλο με ωραία κάθετη βρήκε στο χώρο τον Μπρούνο Φερνάντες, εκείνος έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή με τον Μενιάν να του λέει «όχι».

Η Πορτογαλία συνέχισε να πιέζει και στο 63′ ο Λεάο έδωσε στον Βιτίνια που είχε πατήσει περιοχή, εκείνος σούταρε αλλά ο Μενιάν ήταν ξανά εκεί για τους Γάλλους. Στη συνέχεια της φάσης ο Ρονάλντο έκανε… τακουνάκι αλλά ο Γάλλος κίπερ παραχώρησε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ξανά, με τους Πορτογάλους να έχουν κατά κύριο λόγο την πρωτοβουλία και τους Γάλλους να ψάχνουν κάποια αντεπίθεση. Κάπως έτσι το 90λεπτο ολοκληρώθηκε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.

Με πανομοιότυπο τρόπο εξελίχθηκε και η παράταση. Οι Πορτογάλοι είχαν την κατοχή και οι Γάλλοι περίμεναν στο μισό γήπεδο για μία καλή αντεπίθεση. Τουράμ και Εμπαπέ βρήκαν τον χώρο να εκτελέσουν αλλά χωρίς να βρούν στόχο στο πρώτο μέρος της παράτασης, το ίδιο και ο Λεάο και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο επιπλέον 15λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Εμπαπέ έγινε αλλαγή (μπήκε ο Μπαρκολά) και έβαλε πάγο στη μύτη του, με το ματς να συνεχίζεται στο ίδιο τέμπο. Ο Φέλιξ που πέρασε και αυτός στο τελευταίο 15λεπτο, είχε την ευκαιρία να βάλει το «χρυσό» γκολ, αλλά αστόχησε από δύσκολη γωνία στο 108′.

Η Πορτογαλία είχε και αυτή τη φάση της για το γκολ-πρόκριση με τον Μέντες αλλά ο μπακ της Παρί έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Μενιάν και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι
0-1 η Γαλλία με τον Ντεμπελέ.
1-1 Ισοφαρίζει η Πορτογαλία με τον Ρονάλντο.
1-2 Ξανά μπροστά η Γαλλία με τον Φοφανά
2-2 Ισοφαρίζει η Πορτογαλία με τον Μπερνάρντο Σίλβα.
3-2 η Γαλλία με τον Κουντέ.
3-2 Άστοχος ο Ζοάο Φέλιξ
4-2 Εύστοχος ο Μπαρκολά.
4-3 Ο Μέντες μείωσε για τους Πορτογάλους
5-3 Ο Ερναντέζ ευστόχησε και έδωσε τη νίκη-πρόκριση στους Γάλλους.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντίας, Παλίνια (90+2′ Ρούμπεν Νέβες), Κανσέλο (75′ Σεμέντο), Μέντες, Βιτίνια (119′ Νούνες), Σίλβα, Φερνάντες (75′ Κονσεϊσάο), Λεάο (106′ Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Καμαβινγκά (91′ Φοφανά), Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (67′ Ντεμπελέ), Εμπαπέ (106′ Μπαρκολά), Κολό Μουανί (86′ Τουράμ).

Sports in

Ελευθεριάδου: «Ήταν μια μέρα με έντονα συναισθήματα»

Οι δηλώσεις της Νικόλ Ελευθεριάδου μετά το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής πόλο Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ήττα από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024