Στην παρθενική του παρουσία σε Κόπα Αμέρικα, ο Καναδάς θα παίξει στον ημιτελικό, αντιμετωπίζοντας την κάτοχο του τροπαίου, την Αργεντινή.

Στον προημιτελικό οι Καναδοί λύγισαν τη Βενεζουέλα στα πέναλτι, 4-3, με ήρωα τον τερματοφύλακα Κρεπό.

Στο AT&T Stadium του Τέξας, η Βενεζουέλα παρατάχθηκε, έχοντας κάνει το «3 στα 3» στη φάση των ομίλων, και, προτού συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο, είχε τη πρώτη της ευκαιρία, όταν το σουτ του Ρονδόν εξουδετέρωσε ο Κρεπό.

Κόντρα στη ροή του ματς, ο Καναδάς άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό. Από ασίστ του Ντέιβιντ, ο Τζέικομπ Σάφελμπουργκ νίκησε τον τερματοφύλακα Ρόμο και έκανε το 0-1. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Καναδός επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία, να διπλασιάσει τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του, όταν νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Βενεζουέλας. Ο Καναδάς έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ήταν πιο απειλητικός και, προτού λήξει το ημίχρονο, είχε άλλη μια καλή ευκαιρία, σε χαμένο τετ α τετ του Ντέιβιντ.

Η Βενεζουέλα έφτασε, τελικά, στην ισοφάριση, στο 65ο λεπτό, όταν ο Ρονδόν «κρέμασε» τον γκολκίπερ Κρεπό για το 1-1. Σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας, με τις δυο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Κρεπό αναδείχτηκε σε ήρωα του Καναδά, με τον 30χρονο γκολκίπερ να βγάζει δυο πέναλτι και τον Ικονέ να σκοράρει στο τελευταίο πέναλτι που έστειλε τους Καναδούς στα ημιτελικά.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ρόμο, Αραμπούρου, Φεραρέσι, Γιορντάν Οσόριο (90’+2′ Άνχελ), Ναβάρο, Μαρτίνες (90’+2′ Ρινκόν), Χερέρα, Σοτέλδο (84′ Σαβαρίνο), Κάσερες (60′ Κάδιθ), Μπέλο (84′ Λατσάβα), Ρονδόν

ΚΑΝΑΔΑΣ: Κρεπό, Τζόνστον, Μπομπίτο, Κορνέλιους, Ντέιβις, Τζόναθαν Οσόριο (81′ Κονέ), Εουστάκιο, Λαριέα (72′ Αχμέντ), Ντέιβιντ, Σάφελμπουργκ (62′ Μιγιάρ), Λάριν (72′ Ολουβασέγι)

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: