Ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ στις 29 του περασμένου Μάη έγραψε ιστορία.
Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο. Θα μπορούσε να διεκδικήσει και δεύτερο (σε επίπεδο ανδρικής ομάδας) μέσα σε λίγους μήνες. Ο λόγος για το ευρωπαϊκό Super Cup!

Η UEFA ήταν έτοιμη για μια ακόμη αλλαγή, αλλά τελικά η συγκεκριμένη θα καθυστερήσει.

Όπως αναφέρει το ιταλικό Calcio e Finanza:

«Ο τελικός του Γουέμπλεϊ μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ έκλεισε μια εποχή για την UEFA, η οποία από την επόμενη σεζόν θα φέρει μια σαφή αλλαγή όσον αφορά τη φόρμουλα των τριών ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί, τουλάχιστον προς το παρόν, για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: η διοργάνωση δεν θα αλλάξει τη φόρμουλα της το 2024/25, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνει και τα επόμενα χρόνια.

Στην πραγματικότητα, η διοργάνωση που φέρνει αντιμέτωπους τους νικητές του Champions League και του Europa League και που θα δει τη Ρεάλ Μαδρίτης του Kάρλο Αντσελότι και την Αταλάντα του Τζαμπιέρο Γκασπερίνι να αντιμετωπίζει η μια την άλλη στις 14 Αυγούστου (ζωντάνα από το MEGA), δεν θα υποστεί άμεσα αλλαγές

Αυτή η νέα διοργάνωση θα περιλάμβανε μια σύγκρουση μεταξύ του νικητή του Γιουρόπα Λιγκ και εκείνου του Κόνφερενς (φέτος είναι ο Ολυμπιακός), ενώ το «παραδοσιακό» Σούπερ Καπ θα είχε αναμορφωθεί με μια αλλαγή φόρμουλας, μεταβαίνοντας σε ένα Final Four (ένα σχήμα που φαίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές σε άλλα σπορ).

Σε αυτό το τουρνουά, η UEFA δεν διευκρίνισε ποτέ ποια θα ήταν τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων, ακόμη κι αν -αναπόφευκτα- ένας από αυτούς θα ήταν ο νικητής του Champions League.

Σύμφωνα με όσα έχει μάθει το Calcio e Finanza, για τη σεζόν 2024/25 η UEFA δεν θα καθιερώσει αυτή τη διοργάνωση, και ως εκ τούτου το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί μόνο μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Αταλάντα. Ο λόγος; Η ίδια η UEFA είχε ζητήσει από τους συλλόγους να συμφωνήσουν για τη δυνατότητα εισαγωγής αυτής της νέας διοργάνωσης, αλλά καμία πρόταση δεν έφτασε στην ανώτατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή».

Προφανώς το βαρύ καλεντάρι με Euro2024 και Ολυμπιακούς και Κόπα Αμέρικα δεν άφησαν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές. Ήδη για τη νέα χρονιά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ θα έχουν δυο έξτρα αγωνιστικές και οι ομάδες θα παίζουν και τον Γενάρη…