Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη γιορτή του Ζαλντίμπαρ, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Βάσκος τεχνικός. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τιμήθηκε για την κατάκτηση του Europa League πέρσι με τη Σεβίλλη και του Conference League φέτος με τους «ερυθρόλευκους».

O έμπειρος προπονητής βραβεύτηκε για τα back to back ευρωπαϊκά με Ολυμπιακό και Σεβίλλη.

Στην εκδήλωση που έγινε στην πόλη των περίπου 3.500 κατοίκων, η δήμαρχος Ενερίτς Αθπιτάρτε εξήρε μεταξύ άλλων το έργο και την ταπεινότητα του 63χρονου προπονητή. Νέοι από το τοπικό Gaztetxe (χώρος όπου συγκεντρώνονται για να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες), που τον περασμένο Μάρτιο έκλεισαν τα 20 χρόνια ζωής, διάβασαν τον πρόλογο, ενώ ο Μεντιλίμπαρ στη συνέχεια πήρε το μικρόφωνο και ευχαρίστησε τους πάντες για τα καλά τους λόγια.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ και το σχετικό βίντεο:

«Έχω βρεθεί σε πολλές άλλες πόλεις. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα ξαναλείψω από εδώ, αφού στο ποδόσφαιρο τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όπως πάντα θα καταλήγω να επιστρέφω στο Ζαλντίμπαρ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θυμήθηκε και τα νιάτα του: «Έβγαινα κάθε μέρα και ποτέ δεν υπήρχε συγκεκριμένη ώρα επιστροφής στο σπίτι. Τον τελευταίο καιρό το κάνουν και τα παιδιά μου».