Η Εθνική ομάδα έκανε το τέλειο παιχνίδι απέναντι στην Σλοβενία και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά και όλοι περιμένουμε την εξασφάλιση της συμμετοχής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Εθνική ομάδα έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στο τουρνουά και βασίστηκε σε αυτό που είπε πριν λίγες μέρες ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε τονίσει πως η άμυνα είναι στο DNA της εθνικής μας ομάδας και πάνω σ’ αυτή την άμυνα «έχτισε» το πλάνο για την επικράτηση επί των Σλοβένων.

Η Ελλάδα κυριάρχησε στο παιχνίδι κόντρα στην «παρέα» του Ντόντσιτς από το πρώτο κιόλας λεπτό και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι η Εθνική μας «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο.

Σ’ αυτό το διάστημα δεν μπήκαν απλά οι βάσεις για τη νίκη – πρόκριση αλλά εστάλη κι ένα μήνυμα προς την Σλοβενία, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρει η Εθνική μας τη νίκη στο μεγάλο αυτό παιχνίδι.

Ήταν προφανές πως στόχος του Σπανούλη δεν ήταν άλλος από το να περιορίσει το μεγάλο αστέρι των Σλοβένων, τον Λούκα Ντόντσιτς και όλα λειτούργησαν στην εντέλεια.

Ο σούπερ σταρ της Σλοβενίας δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις «τανάλιες» του Σπανούλη, η Εθνική εκμεταλλεύτηκε την καλή της άμυνα παίρνοντας ρυθμό στην επίθεση κι επί της ουσίας όλα κρίθηκαν νωρίς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ναι, μπορεί ο Ντόντσιτς να πέτυχε 21 πόντους, αλλά όταν σκόραρε τα πάντα είχαν κριθεί λόγω της μεγάλης διαφοράς που είχει δημιουργήσει η ελληνική ομάδα.

Προσθέστε και ότι ο ηγέτης της Σλοβενίας έκανε και δέκα λάθη και έχετε μπροστά σας όλο το «κάδρο» της ελληνικής κυριαρχίας.

Ήταν αναμφίβολα μια επίδειξη δύναμης αλλά και ποιότητας το παιχνίδι που έκανε η Εθνική μας ομάδα απέναντι στην Σλοβενία, αλλά πρέπει να παραμείνουμε «προσγειωμένοι».

Η πρόκριση δεν έχει κριθεί καθώς απομένει ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι, για να πετύχει η Εθνική μας ομάδα τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το σίγουρο όμως είναι ότι η Εθνική μας ομάδα δείχνει με τις εμφανίσεις της ότι είναι αποφασισμένη να δώσει το 100% για να πάει στο Παρίσι κι αυτό φαίνεται σε κάθε φάση των αγώνων του προκριματικού τουρνουά που διεξάγεται στο ΣΕΦ.

Έμεινε ένα παιχνίδι ακόμα και αν τελικά η Εθνική μας πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πάει στο Παρίσι στοχεύοντας και σε μια μεγάλη διάκριση.

Παίζει καλό μπάσκετ, το ταλέντο υπάρχει άφθονο όπως και η εμπειρία κι αυτό μας κάνει αισιόδοξους για την συνέχεια.