Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «φαντάσματα» έμειναν στη… ντουλάπα

Τα «φαντάσματα» έμειναν στη… ντουλάπα

Η πρόκριση της Αγγλίας σε διαδικασία πέναλτι είναι γεγονός και τώρα όλα είναι ανοιχτά για τα «λιοντάρια»

Δεν μπορεί, όλοι θα σκέφτηκαν πως η Αγγλία θα έμενε εκτός ημιτελικών του Euro, βλέποντας πως η «μάχη» με την Ελβετία θα κρίνονταν στα πέναλτι.

Ήταν βλέπετε τόσες πολλές οι περιπτώσεις που τα «λιοντάρια» λύγισαν στο παρελθόν στην ψυχοφθόρα διαδικασία, που τα «φαντάσματα» έκαναν ξανά την εμφάνιση τους και απείλησαν την ομάδα του Σάουθγκεϊτ.

Κι όμως, αυτή την φορά βρέθηκε ο άνθρωπος που ξόρκισε τα «φαντάσματα» με την διαδικασία των πέναλτι κι αυτός είναι ο γκολκίπερ των «λιονταριών».

Ο Πίκφορντ έκανε την απόκρουση που έδωσε στην αγγλική ομάδα την πρόκριση και παράλληλα θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι και οι πέντε παίκτες των «λιονταριών» ευστόχησαν στην «ρώσικη ρουλέτα».

Μια ματιά στο παρελθόν, ακόμα και στον τελικό του προηγούμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αποδεικνύει πως αυτό είναι άθλος για την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Στον τελικό του Euro του 2020 η Αγγλία έχασε στον τελικό από την Ιταλία στα πέναλτι και μάλιστα στο Γουέμπλεϊ. Ήταν ένα μεγάλο «πλήγμα» για τους Άγγλους να χάσουν τον τελικό στο σπίτι τους και ειδικά στα πέναλτι.

Και είναι πολλές οι φορές που έχουν χάσει προκρίσεις οι Άγγλοι σε μεγάλες διοργανώσεις στα πέναλτι. Αυτή την φορά όμως ο Πίκφορντ κράτησε κλειστή τη… ντουλάπα και τα «φαντάσματα» δεν κατάφεραν να βγουν έξω και να θυμίσουν παλιότερα «ναυάγια» στους Εγγλέζους.

Η Αγγλία δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει ούτε στο παιχνίδι απέναντι στην Ελβετία αλλά οφείλει ν’ αναγνωρίσει κάποιος ότι έβγαλε χαρακτήρα μετά το γκολ των Ελβετών στο 75’.

Δεν ήταν εύκολο να βρουν τα «λιοντάρια» την απάντηση στο γκολ του Εμπολό, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το ωραίο σουτ του Σάκα πέντε λεπτά μετά το 1-0.

Από την άλλη πλευρά η Ελβετία φοβήθηκε πολύ το ματς και το όνομα της αντιπάλου της, με αποτέλεσμα να μην εμφανίσει την εικόνα προηγούμενων αγώνων.

Και πάλι όμως έφτασε κοντά στην πρόκριση, αλλά ολοκλήρωσε σήμερα την παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας και ήταν δίχως μια επιτυχημένη παρουσία.

Sports in

Μεγάλη κίνηση απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Η απόφαση για το «Καραϊσκάκης» και την Εθνική μπάσκετ

Μεγάλη πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μέσω εντολής άνοιξε το πάρκινγκ του «Γεώργιος» Καραϊσκάκης για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που πήγε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024