Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ψυχικό: Συνελήφθη ο 44χρονος για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου

Ψυχικό: Συνελήφθη ο 44χρονος για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου

Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το in και το υπόλοιπο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι Αρχές οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη

Συνελήφθη ο 44χρονος για την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό που είχε προσαχθεί χθες το βράδυ από τις Αρχές.

Στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη ήταν όπως φαίνεται το βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το in και το υπόλοιπο πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου οι Αρχές.

Για ανθρωποκτονία

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία, τελικά αργά το απόγευμα του Σαββάτου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του κατηγορούμενου από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, πρόκειται δηλαδή για τον δράστη της δολοφονίας του 54χρονου.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο 44χρονος αναμένεται αύριο το πρωί να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πώς εντοπίστηκε

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του 44χρονου μετά από την παρακολούθηση υλικού από κάμερες, όπου διαπίστωσε ότι ο 44χρονος μετά τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου κατευθύνθηκε μέσω Ζωγράφου προς το γκαράζ πολυτελούς κατοικίας στο Μαρούσι, το οποίο του είχε παραχωρήσει συγγενικό πρόσωπο, προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε άλλη μηχανή και κατευθύνθηκε με αυτή στην κατοικία του στο Ψυχικό, όπου μετά από έρευνα των Αρχών εντοπίστηκε η μηχανή, κάρτες sim και κινητά τηλέφωνα, τα οποία εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Η συνάντηση στη Μύκονο

Η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση του τοπογράφου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει εντοπιστεί, και εξετάζεται το ενδεχόμενο να απομακρύνθηκε με συνδρομή κάποιου συνεργάτη του, ενώ ο 44χρονος φαίνεται να χρησιμοποίησε νοικιασμένο βαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει το ενδιαφέρον της στην κατάθεση φιλικού προσώπου του 44χρονου και άλλων πληροφοριών, οι οποίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είχε επισκεφτεί τη Μύκονο και είχε συνάντηση με επιχειρηματία του νησιού που ειδικεύεται στον κατασκευαστικό τομέα.

Ο 44χρονος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστείες, ενώ πριν από 6 χρόνια συμμετείχε σε εκδηλώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ποιος είναι

Ο κατηγορούμενος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Φέρεται να είχε φυσική παρουσία στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και να είχε σχέσεις με γνωστό Έλληνα βαρυποινίτη – μέλος της GREEK MAFIA– που σύμφωνα με τις αρχές ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης.

Για την απαγωγή είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Επίσης ο 44χρονος έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, για ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Sports in

Μεγάλη κίνηση απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Η απόφαση για το «Καραϊσκάκης» και την Εθνική μπάσκετ

Μεγάλη πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μέσω εντολής άνοιξε το πάρκινγκ του «Γεώργιος» Καραϊσκάκης για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που πήγε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024