Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε για ακόμη μια φορά ότι η εμφάνισή του στην προ ημερών τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, υπογραμμίζοντας όμως ότι ήταν μια «κακή βραδιά» – ένα μεμονωμένο συμβάν λόγω του κρυολογήματος που τον ταλαιπωρούσε.

«Αισθανόμουν χάλια… είχα ένα άσχημο κρυολόγημα» εκείνη την ημέρα

Τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν από τον Μπάιντεν κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και απόσπασμά της είδε το φως της δημοσιότητας (φωτογραφία, επάνω).

«Αισθανόμουν χάλια… είχα ένα άσχημο κρυολόγημα» εκείνη την ημέρα, είπε ο Μπάιντεν.

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος τον ρώτησε ευθέως αν παρακολούθησε αργότερα την τηλεμαχία για να σχηματίσει καλύτερη άποψη σχετικά με την επίδοσή του. «Δεν νομίζω, όχι» απάντησε ο Μπάιντεν.

Η απογοητευτική επίδοση του 81χρονου δημοκρατικού προέδρου στο ντιμπέιτ με τον 78χρονο ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, στις 27 Ιουνίου, είχε ως αποτέλεσμα να μπαίνει στο μικροσκόπιο κάθε δημόσια εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο επιπλέον «πονοκέφαλος»

Καταστροφική αποδεικνύεται για τον Τζο Μπάιντεν η πρόσφατη τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς η απογοήτευση στους κόλπους των Δημοκρατικών είναι διάχυτη και το «δεν πάω πουθενά» του προέδρου των ΗΠΑ δεν δείχνει να έχει λειτουργήσει καθώς η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του συνεχίζεται.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την απογοητευτική εμφάνιση και τις επικρίσεις για την ικανότητά του να ηγηθεί της χώρας λόγω της πνευματικής κατάστασής του ένας επιπλέον «πονοκέφαλος» έρχεται να προστεθεί για τους Δημοκρατικούς.

Πρόκειται για τους χορηγούς τους που απειλούν με διακοπή της χρηματοδότησης εάν ο αμερικανός πρόεδρος δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του (περισσότερα εδώ).