Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλώνας Μπέριλ: Σάρωσε το Μεξικό και κατευθύνεται προς Τέξας

Κυκλώνας Μπέριλ: Σάρωσε το Μεξικό και κατευθύνεται προς Τέξας

Εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα αναφέρει το πρόσφατο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC) με τους ανέμους να φτάνουν τα 95 χλμ./ώρα

Ο κυκλώνας Μπέριλ έφθασε χθες στον κόλπο του Μεξικού και κατευθύνεται προς το Τέξας, αφότου έπληξε τη χερσόνησο Γιουκατάν όπου προκάλεσε υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.

Ο Μπέριλ εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ

Ο Μπέριλ, από την επέλαση του οποίου έχασαν τη ζωή του 11 άνθρωποι στην Καραϊβική και τη Βενεζουέλα λόγω της σφοδρότητάς του, βρίσκεται σε απόσταση 995 χιλιομέτρων από το Κόρπους Κρίστι στο Τέξας, όπου αναμένεται να φθάσει αύριο.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC), συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 95 χλμ./ώρα.

«Ο Μπέριλ εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα», ανέφερε το Κέντρο, που βρίσκεται στο Μαϊάμι.

Υλικές ζημιές και πτώσεις δέντρων

Ο Μπέριλ αφίχθη υπό τη μορφή κυκλώνα κατηγορίας 2 στις 05.05 τοπική ώρα στο βορειοανατολικό τμήμα του Τουλούμ, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

Αναδείχθηκε αυτήν την εβδομάδα στον πρωιμότερο κυκλώνα κατηγορίας 5 στα χρονικά, με τους επιστήμονες να σημειώνουν ότι η ταχεία ενίσχυσή του είναι σχεδόν βέβαιο πως οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος.

Στο Μεξικό, οι άνεμοι είχαν ταχύτητα 175 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας την πτώση δέντρων και στύλων ηλεκτροδότησης και ζημιές σε στέγες, σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί, ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «δεν φαίνεται να υπάρχουν απώλειες ζωών, αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς».

Λίγες ώρες αργότερα, οι αρχές επιβεβαίωσαν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι δεν υπήρξαν ούτε νεκροί ούτε τραυματίες, προσθέτοντας πως το οδικό δίκτυο και το δίκτυο υδροδότησης δεν υπέστησαν ζημιές.

Σε τρεις κοινότητας σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ξεκίνησαν πάλι οι πτήσεις από το Κανκούν

Τα αεροδρόμια του Κανκούν, Τουλούμ και Κοζουμέλ, όπου εκατομμύρια τουρίστες φθάνουν κάθε χρόνο, δεν επλήγησαν, δήλωσε η υπεύθυνη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Λάουρα Βελάσκες.

Μετά την ακύρωση περισσότερων από 300 πτήσεων, οι πτήσεις ξεκίνησαν κανονικά στο αεροδρόμιο του Κανκούν το μεσημέρι τοπική ώρα, σύμφωνα με την κυβερνήτρια της πολιτείας Κιντάνα Ρόο Μάρα Λεζάμα.

Σχεδόν 2.200 άνθρωποι έσπευσαν σε 58 προσωρινά καταφύγια. Στο κέντρου του Τουλούμ, ο μεξικανικός στρατός εγκατέστησε μια κοινοτική κουζίνα για τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοικτά τώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλβάρο Ρουέντα, ηλικίας 51 ετών. «Αγοράσαμε τρόφιμα».

Περισσότερα από 25.600 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και της εταιρείας ηλεκτροδότησης CFE αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Άρης: Απαντάει μέσα στις επόμενες ώρες ο Φαμπιάνο

Μέχρι αύριο (7/7) θα υπάρχει οριστική εξέλιξη σε ότι αφορά την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας του με τους κιτρινόμαυρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024