Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
live
Live: Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο κέντρο και το βόρειο τμήμα της Γάζας - Τουλάχιστον 29 νεκροί

Live: Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο κέντρο και το βόρειο τμήμα της Γάζας – Τουλάχιστον 29 νεκροί

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε τοποθεσίες στο νότιο Λίβανο που σύμφωνα με τον στρατό χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ για να εξαπολύει επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιους σε ξεχωριστές επιθέσεις στο κέντρο και το βόρειο τμήμα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (6/7), μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Μια αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ισραηλινών αιχμαλώτων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα θα αρχίσουν εντός 16 ημερών μετά την πρώτη φάση των συνομιλιών, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι «έχει καταρτίσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που μπορεί να καρποφορήσει», σε συνέντευξή του στο ABC News.

Δείτε live:

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο in:

10:50 Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat

Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση εναντίον ενός σπιτιού στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat στην κεντρική Γάζα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι πηγές ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών ήταν εννέα μέλη της οικογένειας Jahjouh, μεταξύ των οποίων επτά αδέλφια, μια γυναίκα και ένα παιδί.

10:32 IDF: «Ύποπτος αεροπορικός στόχος» από τον Λίβανο αναχαιτίστηκε

Οι ισραηλινές δυνάμεις δηλώνουν ότι «αναχαίτισαν έναν ύποπτο αεροπορικό στόχο» που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο προς το βόρειο τμήμα της χώρας, χωρίς να προκληθούν θύματα.

«Δύο ύποπτοι εναέριοι στόχοι που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προσγειώθηκαν σε ανοιχτή περιοχή Μπέιτ Χιλέλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός στο Χ.

10:18 Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει επίθεση σε «ανθρωπιστική περιοχή» στην Deir el-Balah

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι τα αεροσκάφη του επιτέθηκαν σε μια «ανθρωπιστική περιοχή … και κοντά σε καταφύγια του άμαχου πληθυσμού» επειδή ένας «εκτοξευτής της Χαμάς ήταν τοποθετημένος μέσα» στην τοποθεσία αυτή στην Deir el-Balah στην κεντρική Γάζα.

«Πριν από την επίθεση, έγιναν πολλές προσπάθειες για να μειωθεί η πιθανότητα να πληγούν άμαχοι», ανέφερε ο στρατός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να επιβεβαιώσει αν η επίθεση είχε, πράγματι, βλάψει αθώους ανθρώπους.

Ο στρατός ανέφερε επίσης ότι ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές έλαβαν μέρος σε μάχες στη συνοικία Σουτζαγία της πόλης της Γάζας εναντίον παλαιστίνιων μαχητών και κατέστρεψαν «τρομοκρατικές υποδομές» πάνω και κάτω από το έδαφος.

Μαχητικά αεροσκάφη επιστρατεύτηκαν για να συνδράμουν τις χερσαίες δυνάμεις στην επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης εναντίον τριών μαχητών της Χαμάς που ήταν οπλισμένοι με εκτοξευτές ρουκετών, ανέφερε ο στρατός σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

09:53 «Μια πραγματική ευκαιρία» για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας

Η τελευταία πρόταση για κατάπαυση του πυρός θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια συμφωνία και να τερματίσει τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, εάν την αγκαλιάσει το Ισραήλ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανώνυμος αξιωματούχος της παλαιστινιακής ομάδας.

Ανώνυμη πηγή της διαπραγματευτικής ομάδας του Ισραήλ δήλωσε επίσης στο Reuters ότι υπάρχει πλέον πραγματική πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας.

Η Χαμάς φέρεται να έχει εγκαταλείψει την απαίτησή της να δεσμευτεί το Ισραήλ σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός πριν υπογράψει τη συμφωνία και θα επιτρέψει τώρα τις διαπραγματεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης φάσης των έξι εβδομάδων για να επιτευχθεί μόνιμος τερματισμός των μαχών, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Χαμάς. Περισσότερα εδώ.

09:46 Νεκροί εντοπίστηκαν Ισραηλινός και η σύντροφός του στις Φιλιππίνες – Τους αναζητούσαν επί δύο εβδομάδες

Ο Yitzhak Cohen, 37 ετών, και η σύντροφός του Geneva Lopez, 27 ετών, βρέθηκαν νεκροί στο Capas στην περιοχή Tarlac.

Οι σοροί αναγνωρίστηκαν από συγγενείς του ζευγαριού και η ισραηλινή πρεσβεία συνδράμει στη μεταφορά του φέρετρου του Cohen στο Ισραήλ.

Ένα καμένο SUV που πιστεύεται ότι ανήκε στο ζευγάρι βρέθηκε επίσης τον περασμένο μήνα.

Στο εσωτερικό του, η αστυνομία ανακάλυψε μερικώς καμένα έγγραφα που ανήκαν στην Λόπεζ, ανέφεραν δημοσιεύματα. Ο Cohen πιστεύεται ότι ήταν το τελευταίο άτομο που οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Το ζευγάρι ζούσε στην πόλη Άντζελες, βόρεια της πρωτεύουσας Μανίλα.

09:34 Συναυλία υπέρ της Παλαιστίνης στην Κολομβία – Η ανάρτηση του Γκουστάβο Πέτρο

Ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο μοιράστηκε βίντεο από μια μεγάλη συναυλία για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και κατά της γενοκτονίας του Ισραήλ στη Γάζα.

«Αυτή είναι η συναυλία της ελπίδας και κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με εναέρια πλάνα από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Bolivar στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.

Μουσικοί από την Κολομβία, καθώς και από την Αργεντινή, το Μεξικό, τη Βενεζουέλα, τη Χιλή και τον Παναμά και από αλλού έπαιξαν στην υπαίθρια συναυλία, όπου μια γιγαντιαία παλαιστινιακή σημαία -που έφερε τις λέξεις «Σταματήστε τη γενοκτονία» στα ισπανικά- ήταν κρεμασμένη από ένα κτίριο με θέα την ιστορική πλατεία.

09:27 Ο ισραηλινός στρατός συλλαμβάνει 4 Παλαιστίνιους κοντά στη Ραμάλα

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τέσσερις Παλαιστίνιους από το χωριό Qibya, δυτικά της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο χωριό και έκαναν έφοδο στα σπίτια των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι κατονομάζονται ως Qusay Walid Ghaythan, Yassin Musa al-Ajrab, Baraa Ibrahim Shaker και Muhammad Hassan, πριν τους συλλάβουν.

09:15 Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Γάζας παρέχει καταφύγιο σε οικογένειες

Χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι στη βόρεια Γάζα έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο αθλητικό στάδιο Yarmouk – ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα ποδοσφαίρου της περιοχής.

Οι οικογένειες στο γήπεδο, που βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της συνοικίας Shujayea της πόλης της Γάζας, τα βγάζουν πέρα με ελάχιστα τρόφιμα ή νερό και ελπίζουν να αποφύγουν την τελευταία στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στην περιοχή.

Η Um Bashar δήλωσε στο Associated Press ότι εγκατέλειψε τη Shujayea όταν άρχισε η ισραηλινή χερσαία επιχείρηση το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Ξυπνήσαμε και βρήκαμε τανκς μπροστά στην πόρτα», δήλωσε η Bashar. «Δεν πήραμε τίποτα μαζί μας, ούτε στρώμα, ούτε μαξιλάρι, ούτε ρούχα, τίποτα. Ούτε καν φαγητό», είπε.

Η Bashar κατέφυγε με μια ομάδα 70 άλλων ανθρώπων στο αθλητικό στάδιο Yarmouk, το οποίο βομβαρδίστηκε σφοδρά και εκκενώθηκε σε μεγάλο βαθμό στις αρχές του πολέμου. Πολλοί από αυτούς που ζουν τώρα στο στάδιο λένε ότι δεν έχουν σπίτια για να επιστρέψουν.

08:49 Ισραηλινά ελικόπτερα πυροβολούν τον προσφυγικό καταυλισμό Bureij

Ισραηλινά ελικόπτερα πυροβόλησαν με πυρομαχικά το ανατολικό τμήμα του προσφυγικού καταυλισμού Bureij στην κεντρική Γάζα, αναφέρει ανταποκριτής του Al Jazeera.

Ο καταυλισμός βρίσκεται στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, δίπλα στους προσφυγικούς καταυλισμούς Maghazi και Nuseirat, νότια της πόλης της Γάζας.

08:37 Ο νέος πρόεδρος του Ιράν λέει πως θα «απλώσει χέρι φιλίας» προς όλους

«Θα τείνουμε το χέρι της φιλίας σε όλους, είμαστε όλοι άνθρωποι αυτής της χώρας, θα πρέπει να τους χρησιμοποιήσουμε όλους για την πρόοδο της χώρας», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν στην κρατική τηλεόραση, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Πεζεσκιάν

O Μασούντ Πεζεσκιάν

08:23 Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε περισσότερες επιθέσεις στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολλών «στόχων της Χεζμπολάχ» στο νότιο Λίβανο.

Είπε ότι έπληξε ένα «στρατιωτικό κτίριο» στην περιοχή της Kfar Kila, καθώς και έναν «αριθμό τρομοκρατών» και «τρομοκρατικές υποδομές» στις περιοχές Binat Jabal και Yarin του νότιου Λιβάνου.

08:05 Πολλά αρτοποιεία στη Γάζα δεν μπορούν να ανοίξουν λόγω έλλειψης καυσίμων

Λόγω των σοβαρών ελλείψεων καυσίμων που προκαλεί ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ, πολλά αρτοποιεία στον παλαιστινιακό θύλακα παραμένουν κλειστά.

Στο Deir el-Balah, οι Παλαιστίνιοι υπομένουν πολλές ώρες στην ουρά, ελπίζοντας να αποκτήσουν μια απλή φρατζόλα ψωμί για να θρέψουν τις οικογένειές τους, μεταδίδει απεσταλμένος του Al Jazeera.

07:42 Η «τραγική κατάσταση» επιδεινώνεται στη Γάζα εν μέσω μαζικών εκτοπίσεων και μαχών: ΟΗΕ

Εννέα στους 10 ανθρώπους στη Γάζα είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι λόγω του πολέμου του Ισραήλ στην περιοχή, αναφέρει ο ΟΗΕ, και περίπου 250.000 ζουν σε περιοχές της ανατολικής Χαν Γιουνίς και της Ράφα που βρίσκονται υπό ισραηλινή στρατιωτική εντολή εκκένωσης, η οποία συνήθως προηγείται μιας χερσαίας επίθεσης.

Η τελευταία έκθεση για την κατάσταση από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) σημειώνει επίσης ότι η έλλειψη καυσίμων αποτελεί απειλή για τις σωτήριες για τη ζωή υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία της Γάζας, καθώς και για τη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Το OCHA αναφέρει επίσης ότι οι εκτοπισμένοι στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα αντιμετωπίζουν εξαιρετικά άσχημες συνθήκες διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων ελλείψεων σε νερό, στέγη και τρόφιμα.

07:24 Νέα στοιχεία για την αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός

Ένα αναθεωρημένο προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών, θα ξεκινήσουν σε μια περίοδο 16 ημερών μετά την πρώτη φάση των συνομιλιών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο μια ανώνυμη ανώτερη πηγή της Χαμάς, ότι η αναθεωρημένη πρόταση αναφέρει επίσης πως οι μεσολαβητές θα εγγυηθούν προσωρινή κατάπαυση του πυρός, παράδοση βοήθειας και αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα, όσο συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εφαρμογή της δεύτερης φάσης.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς είπε επίσης ότι μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων θα οριστικοποιηθεί πριν το τέλος της πέμπτης εβδομάδας της δεύτερης φάσης.

Οι πρόσφατες συζητήσεις σηματοδοτούν μια νέα προσπάθεια διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης, αφού οι συνομιλίες σταμάτησαν στα τέλη Ιουνίου.

Η συμφωνία που συζητείται αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μια πρόταση τριών φάσεων, η οποία λέγεται ότι κατατέθηκε από το Ισραήλ και δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

07:16 Ο Πεζεσκιάν είναι ο νέος πρόεδρος του Ιράν

Ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν εξελέγη πρόεδρος του Ιράν, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών στην Τεχεράνη.

Ο Πεζεσκιάν επικράτησε του υπερσυντηρητικού Σαΐντ Τζαλιλί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, εξασφαλίζοντας 16.384.403 ψήφους έναντι 13.538.179 του αντιπάλου του.

Το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ήταν μόλις 49,8%.

07:00 «Τυφλή, καταστροφική υποστήριξη» των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Η πρώην ειδική αναπληρώτρια του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ, Μάριαμ Χασανεΐν, η οποία παραιτήθηκε αυτήν την εβδομάδα λόγω της υποστήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν στον ισραηλινό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει τυφλά το Ισραήλ.

«Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό που είδαμε εγώ και άλλοι αξιωματούχοι που παραιτηθήκαμε, διαδοχικά, είναι η πραγματικά τυφλή, καταστροφική υποστήριξη στο Ισραήλ και στην ισραηλινή κατοχή, ακόμη και μετά από όλες τις φρικαλεότητες που έχει διαπράξει στη Γάζα», δήλωσε η πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ στο Al Jazeera.

«Είδα μια κυβέρνηση που πραγματικά δεν άκουγε φωνές σαν τη δική μου και άλλες που ζητούν ελευθερία και δικαιοσύνη για τους Παλαιστίνιους», πρόσθεσε η Χασανεΐν, η οποία είναι μία από τους 12 αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν που ανακοίνωσαν δημόσια την παραίτησή τους λόγω της υποστήριξης των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ισραήλ.

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση αγνοεί συνεχώς αυτές τις φωνές, χρηματοδοτώντας και επιτρέποντας αυτή τη γενοκτονία στη Γάζα», τόνισε.

Sports in

Mundo Deportivo: «Οι Ράπτορς θέλουν να κρατήσουν τον Βεζένκοφ»

Δημοσιογράφος της Mundo Deportivo αναφέρθηκε στην υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ επικαλούμενος πηγές από τους Τορόντο Ράπτορς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024