Ρωσικά drones έπληξαν μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Σάββατο υποδομές της πόλης Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, προκαλώντας διακοπή της υδροδότησης, σύμφωνα με την ουκρανική τηλεόραση (στη φωτογραφία από το Χ, επάνω, κατεστραμμένο κτίριο από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε χωριό της περιφέρειας Σούμι).

Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν το τελευταίο διάστημα συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στο Σούμι

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά για την επίθεση στην πόλη Σούμι.

Η ομώνυμη περιφέρεια βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.

Ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα τον Μάιο και εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου, ενώ αξιωματούχοι αναφέρουν το τελευταίο διάστημα συγκέντρωση δυνάμεων κοντά στο Σούμι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πολύνεκρες επιθέσεις

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή από ρωσικά πλήγματα στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ουκρανικές επιθέσεις σε κατεχόμενα εδάφη στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό 26 άλλων, σύμφωνα με αναφορές τοπικών αξιωματούχων.

Πριν λίγες μέρες, επίσης, ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τα χωριά Σπίρνε και Νοβολεξάντριβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας.

Το Ντονέτσκ είναι μια από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες (σ.σ. οι άλλες είναι το Λουγκάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα) που η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσάρτησε στα τέλη του 2022, σε μια κίνηση που καταδικάστηκε ως παράνομη από τις περισσότερες χώρες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.