Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σλοβακία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τον πρωθυπουργό Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας του τον Μάιο

Σλοβακία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τον πρωθυπουργό Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας του τον Μάιο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, θύμα δολοφονικής επίθεσης στα μέσα Μαΐου, έκανε το βράδυ της Παρασκευής (06/07) την πρώτη δημόσια εμφάνισή του.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την απόπειρα δολοφονίας του, τον Μάιο.

Ο Φίτσο, που αναρρώνει αφού τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές από μικρή απόσταση στα μέσα Μαΐου, μίλησε σε μια εκδήλωση για την Ημέρα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, που είναι δημόσια αργία στη Σλοβακία.

Ανάρρωνε στο στο σπίτι του από τα τέλη Μαΐου

Ο Σλοβάκος πολιτικός, που επέστρεψε στην πρωθυπουργία μετά τη νίκη του στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, πυροβολήθηκε ενώ χαιρέτιζε τους υποστηρικτές του στην πόλη Χάντλοβα. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και αναρρώνει στο σπίτι του από τα τέλη Μαΐου.

Ο δράστης, ένας άνδρας 71 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα φόνου εκ προμελέτης και τρομοκρατική επίθεση.

«Τον συγχωρώ»

Πριν ένα μήνα, μιλώντας για πρώτη φορά σε βιντεοσκοπημένες δηλώσεις από τότε που πυροβολήθηκε εξ επαφής, είπε ότι συγχωρεί τον δράστη και ανακοίνωσε ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει σταδιακά στα καθήκοντά του.

«Δεν νιώθω κανένα μίσος προς τον άγνωστο που με πυροβόλησε», επισήμανε ο Φίτσο ενώ εμφανίστηκε ήρεμος, αλλά κάνοντας μεγάλες παύσεις. «Τον συγχωρώ και τον αφήνω να σκεφθεί ό,τι έκανε και γιατί το έκανε,», συμπλήρωσε.

«Δεν ήταν πράξη ενός μοναχικού τρελού»

Επιπλέον, ο επικεφαλής της σλοβακικής κυβέρνησης αποκάλεσε τον δράστη της επίθεσης εναντίον του έναν ακτιβιστή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει ότι επρόκειτο για έναν «μοναχικό παράφρονα».

«Δεν επρόκειτο για μια επίθεση που διαπράχθηκε από έναν παράφρονα», τόνισε ο Φίτσο, προσθέτοντας πως ο δράστης «δεν είναι παρά ο αγγελιοφόρος του κακού και του πολιτικού μίσους τα οποία η απογοητευμένη και πολιτικά ανεπιτυχής αντιπολίτευση ανέπτυξαν στη Σλοβακία».

«Τη 15η Μαΐου, ένας Σλοβάκος ακτιβιστής της αντιπολίτευσης επιχείρησε να με δολοφονήσει στη Χάντλοβα, λόγω των πολιτικών απόψεών μου», τόνισε ο Φίτσο στο βίντεο, συμπληρώνοντας πως το ιατρικό προσωπικό απέτρεψε τα χειρότερα.

Sports in

Ελευθεριάδου: «Ήταν μια μέρα με έντονα συναισθήματα»

Οι δηλώσεις της Νικόλ Ελευθεριάδου μετά το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής πόλο Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ήττα από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024