Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τα μεγάλα πορτοφόλια στο Ην. Βασίλειο φοβούνται μη τους… τσεκουρώσει ο Στάρμερ

Τα μεγάλα πορτοφόλια στο Ην. Βασίλειο φοβούνται μη τους… τσεκουρώσει ο Στάρμερ

Η φοροεπιδρομή της νέας εργατικής κυβέρνησης αποσκοπεί σε μια συγκομιδή εσόδων εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η νέα εργατική κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο κληρονόμησε μια κλυδωνιζόμενη οικονομία. Τα σχέδια όμως, των Εργατικών για να βρουν ζεστό χρήμα και γρήγορα, φέρνουν κρύο ιδρώτα σε πολλούς οικονομικά εύρωστους Βρετανούς.

Το Εργατικό Κόμμα καταρτίζει σχέδια για μια σειρά από φόρους περιουσίας, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα The Guardian. Ανώτερες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι το κόμμα έπρεπε να δείξει στους ψηφοφόρους ότι «είναι σοβαρολογεί για ζητήματα δανεισμού και αύξηση εσόδων από φόρους».

Ο νέος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αρνήθηκε να αποκλείσει περαιτέρω φοροεπιδρομές με στόχο τους πλούσιους, παρά το γεγονός ότι υποσχέθηκε να μην αυξήσει τους φόρους στους «εργαζόμενους» στο μανιφέστο του.

Το Εργατικό Κόμμα έχει ήδη σηματοδοτήσει έντονα την προθυμία του να φορολογήσει όσους έχουν υψηλές αποδοχές, υποστηρίζοντας ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 660 δισ. ευρώ.

Έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα εισαγάγει συντελεστή ΦΠΑ 20% στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

Τέτοια σχέδια όμως προκαλούν ανησυχία σε εύπορους αποταμιευτές και επενδυτές οι οποίοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις φορολογικές ελαφρύνσεις όσο θα υπάρχουν.

Μιλώντας στη Telegraph Money διαχειριστές πλούτου -οι οποίοι διαχειρίζονται περισσότερα από 355 δισ. ευρώ από τα μετρητά των πελατών τους- είπαν ότι οι πελάτες τους ανησυχούν ότι οι φορολογικοί συντελεστές στα κέρδη θα μπορούσαν να εξισωθούν με τις φορολογικές κλίμακες φόρους εισοδήματος ή ότι οι απαλλαγές για φόρο κληρονομιάς θα μπορούσαν να καταργηθούν.

Μια άλλη ανησυχία είναι ότι οι συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις, οι οποίες επί του παρόντος απολαμβάνουν απαλλαγών, θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με φόρο κληρονομιάς, προειδοποίησε η Αλεξάνδρα Λόιντον της St James’s Place, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης περιουσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι πελάτες ανησυχούν περισσότερο για τις αυξήσεις φόρων μεσοπρόθεσμα, παρά για τις άμεσες».

Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι το Εργατικό Κόμμα εξετάζει έναν επιπλέον φόρο περιουσίας ως τρόπο αύξησης εσόδων, όπως ένας φόρος 2% στους πολύ πλούσιους που έχουν ήδη αρχίσει να στρέφουν το βλέμμα στο εξωτερικό.

Κάποιοι σκέφτονται να συμμετάσχουν στην «έξοδο» ατόμων με μεγάλη περιουσία για να εγκαταλείψουν πλήρως το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από μια κυβέρνηση που μπορεί να αισθάνεται παντοδύναμη λόγω της μεγάλης πλειοψηφίας της.

Για το στέλεχος της βρετανικής ιδιωτικής τράπεζας Mirabaud, Τζόναθαν Άνβιν, οποιοσδήποτε και να ήταν στην κυβέρνηση θα έπρεπε να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα. «Η δημοσιονομική κατάσταση είναι τόσο σφιχτή τώρα που είναι πιθανό όποιος μπει μέσα θα πρέπει να αντλήσει έσοδα από κάπου».

Ο Τζέημς Γκλάντστοουν, επικεφαλής σχεδιασμού περιουσίας στην Cazenove Capital, η οποία εξυπηρετεί πελάτες με ρευστό κεφάλαιο τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου λιρών, δήλωσε: «Οι πελάτες ανησυχούν περισσότερο για τις αυξήσεις φόρων μεσοπρόθεσμα, παρά για τις άμεσες».

Ο Νικ Ρίτσι, μεγαλοστέλεχος στην εταιρεία RBC Wealth Management, είπε ότι ορισμένοι από τους πελάτες του επιτάχυναν τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων ή μετεγκαταστάθηκαν, έχοντας αποφασίσει ότι μια κυβέρνηση των Εργατικών θα περάσει αμέσως υψηλότερους φόρους.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερα ερωτήματα από πελάτες που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ρωτούν εάν είναι δυνατή η αύξηση ή η ευθυγράμμιση των συντελεστών φόρου κεφαλαιακών κερδών με τους συντελεστές φόρου εισοδήματος και εξετάζουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης».

Ο Σάιμον Άλιστερ, επικεφαλής σχεδιασμού πλούτου στην LGT Wealth Management, είπε ότι ο συνδυασμός των πολιτικών που ανακοινώθηκε είχε ήδη σημαντικό αντίκτυπο σε ορισμένους από τους πελάτες του.

Αρκετοί πελάτες που εργάζονταν στην πόλη -και είχαν παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία- έπρεπε να αξιολογήσουν τις θέσεις τους μετά τις φορολογικές αλλαγές, είπε.

Sports in

Μεγάλη κίνηση απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Η απόφαση για το «Καραϊσκάκης» και την Εθνική μπάσκετ

Μεγάλη πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μέσω εντολής άνοιξε το πάρκινγκ του «Γεώργιος» Καραϊσκάκης για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που πήγε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024