Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Αθηναίων: Σε αργία οι δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι που φέρεται να εκβίαζαν επιχειρηματίες

Δήμος Αθηναίων: Σε αργία οι δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι που φέρεται να εκβίαζαν επιχειρηματίες

«Ξεκαθαρίζουμε ότι η Δημοτική αρχή επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και στη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

Σε αργία τέθηκαν οι 14 δημοτικοί αστυνομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων που κατηγορούνται για υπόθεση εκβιασμού καταστηματαρχών, όπως και για χρηματισμό.

Όπως τονίζει ο δήμος Αθηναίων, ταυτόχρονα θα προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

«Αναφορικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι, με δράση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, ξεκαθαρίζουμε ότι η Δημοτική αρχή του δήμου Αθηναίων επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και στη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων. Γι’ αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο τους με όποιον τρόπο κρίνεται αναγκαίος για την ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 14 δημοτικούς αστυνόμους και διοικητικούς υπάλληλους

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, οι συλληφθέντες φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιούν ελέγχους και –αν το έκαναν– να μη βεβαιώνουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα έβρισκαν.

Οι δράστες είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλά χρήματα. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα σχεδόν μισό εκατομμύριο σε ένα σπίτι και έναν τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ένας εκ των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ανώτερος αξιωματικός της Δημοτικής Αστυνομίας.

Sports in

Επίσημο: Στην Ίντερ ο Ζιελίνσκι μέχρι το 2028 (pic+vid)

Παίκτης της Ίντερ είναι με κάθε επισημότητα ο Πιότρ Ζιελίνσκι με τους Νερατζούρι να ανακοινώνουν την απόκτηση του Πολωνού μέσου για τα επόμενα 4 χρόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024