Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ουρουγουάη απέκλεισε στα πέναλτι την Βραζιλία και πέρασε στα ημιτελικά (0-0 κ.δ, 4-2 πεν, vids)

Η Ουρουγουάη απέκλεισε στα πέναλτι την Βραζιλία και πέρασε στα ημιτελικά (0-0 κ.δ, 4-2 πεν, vids)

Η Ουρουγουάη έστειλε στο… σπίτι της την Βραζιλία – Στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα και η Κολομβία που «σκόρπισε» τον Παναμά με 5-0

Με παίκτη λιγότερο από το 74ο λεπτό και τον βασικό της στόπερ να βγαίνει νοκ άουτ, στο 33ο λεπτό, η Ουρουγουάη αποδείχτηκε αλύγιστη, πήγε το ματς στα πέναλτι και εκεί επικράτησε 4-2 της Βραζιλίας, στο «Allegiant Stadium» του Λας Βέγκας, κλείνοντας ραντεβού με την Κολομβία, στον μεγάλο ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα.

Στο 33ο λεπτό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουρουγουάης, ο Μαρσέλο Μπιέλσα, προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Ρόναλντ Αραούχο τραυματίστηκε. Μετά το πρώτο μισάωρο, η Βραζιλία απείλησε, για πρώτη φορά, με σουτ του Ραφίνια, που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Ροτσέτ.

Ο τερματοφύλακας της Ουρουγουάης χρειάστηκε να σταματήσει, ξανά, προσπάθεια του μεσοεπιθετικού της Μπαρτσελόνα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν να είναι προσεκτικές και στην επανάληψη, με τον Βαλβέρδε να καταγράφει το πρώτο σουτ της Ουρουγουάης στον στόχο και τις αριθμητικές ισορροπίες να αλλάζουν στο 74′. Με χρήση VAR, η κίτρινη κάρτα στον Ναντές μετατράπηκε σε κόκκινη και η Ουρουγουάη έμεινε με δέκα παίκτες. Η Βραζιλία, ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και το πλήρωσε, όταν το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι Ουρουγουανοί ευστόχησαν στις τρεις πρώτες εκτελέσεις, σε αντίθεση με τους Βραζιλιάνους, αφού Μιλιτάο και Ντόουγκλας Λουίς αστόχησαν.

Στο καθοριστικό χτύπημα, ο Μανουέλ Ουγκάρτε δεν λάθεψε και η Ουρουγουάη θα βρεθεί σε ημιτελικό Copa America για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Ναντές, Ρόναλντ Αραούχο (33′ Χιμένες), Ολιβέρα, Βίνια (46′ Κάσερες), Βαλβέρδε, Ουγκάρτε, Ντε Λα Κρουζ (66′ Μπεντανκούρ), Μαξιμιλιάνο Αραούχο, Πελίστρι (77′ Βαρέλα), Νούνιες (78′ Ντε Αρασκαέτα)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανίλο, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Αράνα, Γκιμαράες (87′ Εβανίλσον), Πακετά (81′ Ντόουγκλας Λουίς), Γκόμες (82′ Περέιρα), Ραφίνια (82′ Σάβιο), Έντρικ, Ροδρίγκο (87′ Μαρτινέλι)

Επίδειξη δύναμης από την Κολομβία

Στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, για δεύτερη σερί φορά, θα βρεθεί η Κολομβία, που έκανε επίδειξη δύναμης στο «State Farm Stadium» της Αριζόνα, συντρίβοντας 5-0 τον Παναμά. Όλα κρίθηκαν από το πρώτο 45λεπτο, όταν οι Κολομβιανοί σκόραραν τρεις φορές και, στο τέλος, έφτασαν τα 27 σερί ματς αήττητοι, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση, στην ιστορία της Εθνικής Κολομβίας, που κρατάει από την περίοδο 1992-1994.

Στο πρώτο 45λεπτο, με μαέστρο τον Χάμες Ροντρίγκες, δυο ασίστ και ένα γκολ, η Κολομβία επέβαλε την κυριαρχία της. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζέιχον Κόρντομπα, με κεφαλιά, έκανε το 1-0 στο 8ο λεπτό. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ιταλός διαιτητής Μαριάνι έδειξε την άσπρη βούλα, για μαρκάρισμα πάνω στον Κολομβιανό Αρίας. Ο Χάμες ανέλαβε την εκτέλεση και η Κολομβία έκανε το 2-0, με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου στον προημιτελικό.

Ο Παναμάς είχε δοκάρι, με τον Μίλερ, ενώ, στην εξέλιξη της φάσης, ο Κολομβιανός γκολκίπερ επενέβη, σωτήρια, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος. Οι Κολομβιανοί ήταν πιο αποτελεσματικοί και, στο 41ο λεπτό, από ασίστ του Χάμες, ο Ντίας «κρέμασε» μτον αντίπαλο τερματοφύλακα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Διαδικαστικό χαρακτήρα ειχε το δεύτερο 45λεπτο, με την Κολομβία να κάνει το 4-0 με τον Ρίος, στο 70′, και τον Μπόρχα να διαμορφώνει το τελικό 5-0, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Κολομβία και Ουρουγουάη θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/7, 03:00)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Βάργκας, Μουνιόθ (72′ Σαντιάγκο Αρίας), Σάντσες, Κουέστα, Μοχίκα, Ρίος, Ουρίμπε, Ντίας (65′ Σινιστέρα), Τζέιχον Αρίας (65′ Καρασκάλ), Χάμες (72′ Κιντέρο), Τζέιχον Κόρντομπα (79′ Μπόρχα)

ΠΑΝΑΜΑΣ: Μοσκέρα, Φαρίνα, Ζοζέ Κόρντομπα, Μίλερ (46′ Χάρβεϊ), Μουρίγιο, Γουέλς, Μαρτίνες (62′ Αγιάρθα), Ντέιβις (82′ Βαλένσια), Μπλάκμαν (46′ Γκερέρο), Φαγιάρδο (65′ Ισμαέλ Ντίας), Μπαρσένας

Sports in

Επίσημο: Στους Ντάλας Μάβερικς ο Κλέι Τόμπσον (pic)

Παίκτης των Ντάλας Μάβερικς είναι με κάθε επισημότητα ο Κλέι Τόμπσον

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024