Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νεπάλ: Έντεκα νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι από κατολισθήσεις λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

Νεπάλ: Έντεκα νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι από κατολισθήσεις λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

Οι νεκροί από τα μέσα Ιουνίου που άρχισαν οι βροχές του μουσώνα έχουν ξεπεράσει τους 50 - Από τις κατολισθήσεις πολλοί θάφτηκαν κάτω από τόνους χώματος

Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και ξαφνικές πλημμύρες στο Νεπάλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι τις τελευταίες 36 ώρες, ενώ αποκλείστηκαν τομείς-κλειδιά του οδικού δικτύου, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Ακόμη οκτώ άνθρωποι αγνοούνται, καθώς είτε παρασύρθηκαν από τα νερά πλημμυρών ή θάφτηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ ακόμη 12 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Νταν Μπαχαντούρ Καρκί, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους και να απομακρύνουν συντρίμμια που έφεραν οι κατολισθήσεις χρησιμοποιώντας βαριά μηχανήματα έργου, πρόσθεσε.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ με συντρίμμια έχουν γεμίσει οι πλημμυρισμένοι δρόμοι

νεπάλ κατολισθήσεις

Ένα μικρό αγόρι κρατάει με τα δόντια του μια πλαστική σακούλα με προμήθειες διασχίζοντας τον πλημμυρισμένο δρόμο

Πάνω από το επίπεδο κινδύνου ο ποταμός Κόσι

Στο νοτιοανατολικό Νεπάλ ο ποταμός Κόσι, που προκαλεί πολύνεκρες πλημμύρες στην ανατολική ινδική πολιτεία Μπιχάρ σχεδόν κάθε χρόνο, έχει φθάσει πάνω από το επίπεδο κινδύνου κι οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους «να παραμείνουν σε επαγρύπνηση» καθώς υπάρχει κίνδυνος «πιθανών πλημμυρών», είπε ο Μπεντ Ρατζ Φουγιάλ, τοπικός αξιωματούχος.

Το επίπεδο των υδάτων ανεβαίνει σε αρκετούς ακόμη ποταμούς, ενώ στην πρωτεύουσα Κατμαντού, που περιβάλλεται από λόφους, ποτάμια υπερχείλισαν, δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με ανθρώπους μέσα στα νερά μέχρι τη μέση κι άλλους που προσπαθούσαν να απομακρύνουν νερά από τα σπίτια τους με κουβάδες.

νεπάλ κατολισθήσεις

Ένας άνδρας μεταφέρει μια δεξαμενή νερού μέσα στα λασπόνερα

Οι νεκροί σε όλο το Νεπάλ από τα μέσα Ιουνίου, όταν άρχισαν οι βροχές του μουσώνα, έχουν ξεπεράσει τους 50. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων, πλημμυρών και κεραυνών κάθε χρόνο στην κυρίως ορεινή χώρα την περίοδο του μουσώνα, που συνήθως αρχίζει στα μέσα Ιουνίου και διαρκεί ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι εκτοπίστηκαν εξαιτίας πλημμυρών στη βορειοανατολική ινδική πολιτεία Ασάμ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Επίσημο: Στους Ντάλας Μάβερικς ο Κλέι Τόμπσον (pic)

Παίκτης των Ντάλας Μάβερικς είναι με κάθε επισημότητα ο Κλέι Τόμπσον

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024