Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βάσει χρονοδιαγράμματος η ηλεκτροκίνηση δια χειρός Porsche

Βάσει χρονοδιαγράμματος η ηλεκτροκίνηση δια χειρός Porsche

Η παραγωγή των βενζινοκίνητων Macan και 718 για την παγκόσμια αγορά θα σταματήσει οριστικά από τα τέλη της επόμενης χρονιάς

Hγερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα μείνει πιστή στο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει σε σχέση με τα λανσαρίσματα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων παρά την κάμψη που παρατηρείται στην Ευρώπη στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Σύμφωνα με το Albrecht Reimold, μέλος του Δ.Σ της γερμανικής φίρμας η βενζινοκίνητη έκδοση της Macan η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά για λόγους που σχετίζονται με τις νεότερες προδιαγραφές κυβερνοασφάλειας, θα σταματήσει να διατίθεται και στον υπόλοιπο κόσμο από τις αρχές του 2026.

«Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της» δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της γερμανικής φίρμας αιτιολογώντας την συγκεκριμένη απόφαση που αφορά το δημοφιλέστερο βάσει πωλήσεων μοντέλο της γερμανικής φίρμας και η οποία, από το 2026, θα αφήσει το «μονοπώλιο» στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Macan η οποία πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στις αρχές της χρονιάς με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Καθ΄οδόν σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκεται και η πρώτη επταθέσια πρόταση της Porsche η οποία θα αξιοποιήσει την αρχιτεκτονική SSP, παίρνοντας την μορφή ενός SUV και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας από το 2025.

Tα επόμενα μοντέλα που θα λάβουν το ηλεκτρικό βάπτισμα είναι οι Porsche 718 Boxster και Cayman οι οποίες και άμα τη εμφανίσει των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεών τους από την επόμενη χρονιά θα πάψουν να υφίστανται ως βενζινοκίνητες, συνολικά μιας και ήδη από την περασμένη άνοιξη, ανακοινώθηκε ότι η διάθεσή τους στην Ευρώπη θα συνεχιζόταν μέχρι το καλοκαίρι καθώς εξίσου δεν συμβάδιζαν με τα πρωτόκολλα κυβερνοασφάλειας που έχει επιβάλλει η ΕΕ.

Sports in

Διαθέσιμα προς όλους τους φιλάθλους τα εισιτήρια για την γιορτή του Γιώργου Πρίντεζη

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως τέθηκαν σε κυκλοφορία για όλους τους φιλάθλους τα εισιτήρια της μεγάλης βραδιάς προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024