Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στο Ψυχικό: Το προφίλ του 44χρονου «όμορφου Τζορτζ» - Γιατί αποφυλακίστηκε το 2022

Δολοφονία στο Ψυχικό: Το προφίλ του 44χρονου «όμορφου Τζορτζ» – Γιατί αποφυλακίστηκε το 2022

Ο 44χρονος με καταγωγή από τη Ναύπακτο ήταν ανιψιός αστυνομικού - Δήλωνε πως ασχολείτο με εισαγωγές αυτοκινήτων - Στενός φίλος του αποκαλύπτει πως εδώ και χρόνια είχε μπλέξει με τον κόσμο της νύχτας

Πλούσιο ποινικό βιογραφικό έχει ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Πρόκειται για ένα άτομο γνωστό στις Αρχές που μπαινόβγαινε στις φυλακές και χαρακτηρίζεται ως σκληρός ποινικός.

«Με είχε κακοποιήσει»

Ο 44χρονος έχει μια κόρη με την πρώην σύζυγό του να καταγγέλλει ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο.

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο άνθρωπος αυτός θα ήταν σε θέση να σκοτώσει με τόση ευκολία, αν και εγώ θα μπορούσα σήμερα να μην είμαι σε θέση να σας μιλάω αφού, στο παρελθόν με είχε κακοποιήσει χτυπώντας με στο σώμα και στο πρόσωπο. Τον είχα καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία χωρίς να φοβηθώ. Μου είχε σπάσει το χέρι και τη μύτη γιατί του είχα ζητήσει να με αφήσει ήσυχη να μεγαλώσω το παιδί μου μόνη μου. Αν όντως εμπλέκεται σε αυτή την φρικτή δολοφονία είναι λυπηρό και στενάχωρο για το παιδί μου».

«Είχε φτάσει μέχρι και στο σημείο να μου κόψει τα φρένα της μηχανής μου»

Και πρόσθεσε: «Στη φυλακή έμεινε 13 χρόνια. Πίστευα πως θα έχει αλλάξει χαρακτήρα και θα έχει σωφρονιστεί και δεν θα κατέληγε πάλι στα ίδια. Πέρσι μάλιστα, είχε δώσει πανελλήνιες και είχε περάσει στην γυμναστική ακαδημία και ήταν περήφανος γι’αυτό. Δεν θέλουμε πια να έχουμε καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο, ούτε εγώ ούτε το παιδί μου. Μεγάλωσα το παιδί χωρίς καμία βοήθεια. Ακόμα και η επαγγελματική μου πορεία πήγε πολύ πίσω εξαιτίας της κακής του φήμης. Όταν μαθεύτηκε το παρελθόν μου με κοίταζαν περίεργα λες και εγώ ήξερα για τη δράση του. Όταν έμαθα την αλήθεια απομακρύνθηκα αμέσως και τότε ήταν που άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Τον κατήγγειλα και ζήτησα τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία μάλιστα με είχε ενημερώσει πως ο ίδιος είχε φτάσει μέχρι και στο σημείο να μου κόψει τα φρένα της μηχανής μου. Σε εμένα παρουσιαζόταν ως άγγελος, ένας άντρας που πάντα πρόσεχε την εμφάνισή του και την στάση του μπροστά σε φίλους και γνωστούς».

Από την άλλη, η νυν σύντροφος του η οποία είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και διατηρεί μαζί του ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές.

«Βρέθηκαν μαζί την ώρα που συνελήφθη οπότε έπρεπε να προσαχθεί. Γενικότερα δεν βοήθησε ιδιαίτερα το περιβάλλον του», σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση Παναγόπουλου και οι φύλακες… πολυτελείας

Δεκαπέντε χρόνια μετά στο ίδιο έργο θεατές. Πίσω στο 2009, ο 29 ετών-τότε- άνδρας είχε και πάλι συλληφθεί από τις Αρχές ως κατηγορούμενος για μία από τις σοβαρότερες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα.
Είχε κατηγορηθεί τόσο για την πολύκροτη απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου όσο και για τη δολοφονία γνωστού επιχειρηματία στην Πεντέλη το 2008.

Σαν βόμβα μεγατόνων είχε σκάσει τότε η είδηση στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας πως ο «ωραίος Τζόρτζ», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν ένας από τους 16 κατηγορούμενους στην υπόθεση Παναγόπουλου.

«Εμένα για την υπόθεση Παναγόπουλου μου είπε ότι τον είχαν μπλέξει. Δεν είχαν βρει DNA του Γιώργου σε καμία δολοφονία, έμεινε στην φυλακή εξαιτίας των τηλεφωνικών συνομιλιών, κάποια χρόνια μετά ενώ ήταν να βγει, πήγε και έκανε αυτές τι αηδίες, βγήκε και λήστευε τα super market», δήλωσε φίλος του 44χρονου.

«Είναι νάρκισσος σαν τον Μπάμπη»

Τον αποκαλούσαν «ο ωραίος Τζόρτζ» με την πρώην σύντροφο του να εξηγεί στο Live News πως ο 44χρονος ανέκαθεν ήταν ένας άνδρας που πρόσεχε την εξωτερική του εμφάνιση.

«Όταν τον γνώρισα, δεν ήξερα τίποτα για εκείνον. Είναι ένας πάρα πολύ όμορφος άντρας και ελκυστικός όμως, η περίπτωσή του είναι παρόμοια με αυτή του Μπάμπη του πιλότου που σκότωσε την Καρολάιν, νάρκισσο τον είχαν χαρακτηρίσει».

Φίλοι 44χρονου στο Live News

Ο 44χρονος με καταγωγή από τη Ναύπακτο ήταν ανιψιός αστυνομικού. Επισήμως δήλωνε πως ασχολείτο με εισαγωγές αυτοκινήτων, ωστόσο στενός φίλος του αποκαλύπτει στο Live News πως εδώ και χρόνια είχε μπλέξει με τον κόσμο της νύχτας.

«Έχει καταγωγή από την Ναύπακτο. Ήταν από μία μεσοαστική οικογένεια της Ναυπάκτου, ο πατέρας του είχε ένα μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό. Ήρθε στην Αθήνα και έκανε μία αντιπροσωπεία με αυτοκίνητα. Είχε μαγαζί στον Άλιμο και έφερνε αυτοκίνητα από την Γερμανία. Γνώρισε κάποια στιγμή την make up artist και κάνανε ένα παιδί. Το 2008 είχε ξεκινήσει να μιλάει με μπράβους».

«Δεν σωφρονίστηκε ποτέ», λέει φίλος του 44χρονου 

«Στην αρχή πίστευα στην αθωότητα του. Είχα πάει στον Δομοκό και καμία δεκαριά φορές στον Κορυδαλλό για να τον δω. Σε εμένα έπαιζε θέατρο, μου έλεγε: «τώρα θα βγω έξω και θα κάνω άλλη ζωή». Μετά από τις ληστείες όμως εγώ δεν του ξαναμίλησα. Τον έχω διαγράψει πια, ο κάθε ένας ορίζει και καθορίζει την ζωή του. Ήταν 12,5 χρόνια στην φυλακή και παρέμεινε παραβατικός. Δεν σωφρονίστηκε ποτέ, αυτός μπήκε στην φυλακή 30 ετών, βγήκε πριν 2 χρόνια στα 42 του. Τώρα είναι 44 και στα 44 πήγε και έκανε αυτό το πράγμα».

Η πρώην σύντροφος του 44χρονου δήλωσε: «Στην αρχή της σχέσης μας ήταν όλα ρόδινα. Ερχόταν μαζί μου και τον σύστηνα σε επώνυμους καλλιτέχνες και παράγοντες της showbiz και τίποτα δεν έμοιαζε περίεργο. Όταν τον συνέλαβαν, η κόρη μας ήταν μωρό».

Ο 44χρονος μετά τη σύλληψη του, το 2009, πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Πρωτόδικα καταδικάστηκε για την υπόθεση Παναγόπουλου σε ισόβια κάθειρξη, 29 έτη και έξι μήνες. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε.

Την ίδια χρονιά καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του επιχειρηματία στην Πεντέλη, απόφαση που όμως αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο με τον κατηγορούμενο να καταδικάζεται τελικά για απλή συνέργεια.

Οι φυλακές… πολυτελείας

Ο 44χρονος υπήρξε κρατούμενος για μεγάλο χρονικό διάστημα στις Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Πληροφορίες θέλουν η μεταχείριση του βαρυποινίτη να ήταν τόσο ευνοϊκή που το κελί του έμοιαζε με μικρή γκαρσονιέρα με όλες τις ανέσεις.

«Ήταν σε μια φυλακή ξενοδοχείο που τη χρησιμοποιούσε για να κοιμάται και να τρώει. Έβγαινε και λήστευε», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

Τον Μάρτιο του ’19, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κελί του ανακαλύπτοντας μεγάλο χρηματικό ποσό από τις ληστρικές επιδρομές του σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού του Ναυπλίου.
Εκτός από ληστείες όμως, το ποινικό του μητρώο περιλαμβάνει ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Υπήρξε… ομιλητής σε ημερίδα

Απίστευτο αλλά ελληνικό… αυτός ο άνθρωπος με αυτό το ποινικό παρελθόν το 2018 υπήρξε ομιλητής σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, όπου μίλησε ως κρατούμενος για τις συνθήκες εγκλεισμού .

Ένα χρόνο μετά, το απόσπασμα αυτής της ομιλίας αφαιρέθηκε όταν και αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του σε ληστείες.

Αποφυλακίστηκε το 2022

Τον Απρίλιο του 2022, ο κρατούμενος αποφυλακίστηκε. Στην αποφυλάκιση του μέτρησαν τόσο τα μεροκάματα στη φυλακή τα οποία υπολογίστηκαν στα οκτώ έτη όσο και η συγχώνευση των ποινών για τις οποίες είχε καταδικαστεί.

«Υπάρχει ο θεσμός της συνολικής ποινής, όπου σχηματίζεται μία συνολική ποινή με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο, πρακτικά η συνολική ποινή είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με τον αθροιστικό υπολογισμό, ήτοι α, β και γ ποινή», εξήγησε ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Γώγος.

Συνολικά παρέμεινε στη φυλακή 13 χρόνια. Κυκλοφορούσε ελεύθερος από το 2022 και την ερχόμενη Πέμπτη μετά την απολογία του ο εισαγγελέας θα αποφασίει αν θα προφυλακιστεί ή όχι για την ανθρωποκτονία του 54χρονου τοπογράφου.

Οι υποθέσεις

Το Live News συγκέντρωσε όλες τις υποθέσεις με τις οποίες ο 44χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές διαχρονικά.

Πιο αναλυτικά:

-2008: δολοφονία επιχειρηματία στην Πεντέλη,

-2009: Απαγωγή Παναγόπουλου,

-2012: πρωτοβάθμιο δικαστήριο με ισόβια κάθειρξη, 29 έτη και έξι μήνες,

-2017: δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου αθωώθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή καταδικάστηκε για τη δολοφονία του επιχειρηματία.

-Νοέμβριο του 2018: ομιλητής σε ημερίδα για την «επιτυχία των μεταρρυθμίσεων στις Αγροτικές φυλακές».

-2019: Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, είχε κάνει με δικά του χρήματα ανακαίνιση στον χώρο που έμενε και δούλευε άλλος κρατούμενος στο πόστο του,

-27 Φεβρουαρίου 2019: εισέβαλε ντυμένος πυροσβέστης στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών.

-24 Μαρτίου 2019: Ληστρικές επιδρομές σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του Ναυπλίου.

Ο 44χρονος το έσκαγε από τις φυλακές για να κάνει ληστείες

Ο δράστης, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, έφευγε τα βράδια από τις φυλακές, έκανε ληστείες και επέστρεφε και πάλι.

Συγκεκριμένα:

-27/2/2019 πραγματοποίησε ληστεία στα ΚΤΕΛ Πατρών με λεία 6.000 €.

-24/3/2019 πραγματοποίησε ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ με λεία 1.500 €. Τη ίδια μέρα σε έλεγχο που έγινε στο κελί του βρέθηκαν 1.045 ευρώ και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Ένα χρόνο αργότερα μεταφέρεται στις φυλακές Ναυπλίου.

-28/10/2020: Κατά τον έλεγχο για την είσοδο στις φυλακές Ναυπλίου αφήνει σε φάκελο 3.050 €, σε νέα καταμέτρηση του ποσού βρίσκονται 2.600 €. O κρατούμενος καταγγέλλει τον αστυνομικό που τον έλεγξε ότι του αφαίρεσε 450 €. Στο αυτοκίνητο του αστυνομικού εντοπίζονται 250 €. Ο αστυνομικός συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία.

Και τον Απρίλιο του 2022 αποφυλακίστηκε.

Γιατί ο 44χρονος αποφυλακίστηκε το 2022 παρά ότι ήταν ισοβίτης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, το τελευταίο διάστημα ο φερόμενος ως δράστης έκανε μία προσπάθεια να «σβηστούν» τα ηλεκτρονικά ίχνη από τυχόν αναρτήσεις που υπήρχαν από παλαιότερα δημοσιεύματα και αφορούσαν την εμπλοκή του σε διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναμένεται να υποστηρίξει και ο ίδιος, το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν υπερεγολάβος σε εργολαβίες που αναλάμβανε κάποιος συνεργάτης του. Ο συγκεκριμένος συνεργάτης είναι επίσης κατηγορούμενος στην απαγωγή Παναγόπουλου.

Αυτό που υποστηρίζουν είναι πως και ο ένας εκ των δύο μετά την απαγωγή Παναγόπουλου ασχολήθηκε με κατασκευαστικά έργα σε δρόμους ενώ ο άλλος ξεκίνησε να αναλαμβάνει υπερεγολαβίες.

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το μεγάλο ζητούμενο είναι γιατί την περίοδο 2016-2018 είχε ευνοϊκή μεταχείριση στις φυλακές αλλά και πώς αποφυλακίστηκε ενώ είχε φυλακιστεί σε ισόβια.

Το LIVE NEWS και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσιάζουν την δικαστική απόφαση για την αποφυλάκισή του. Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, στις 30 Νοεμβρίου του 2021 το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών εξέτασε την υπόθεση Παναγόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

Ενώ έχει καταδικαστεί για τη μία δολοφονία σε ισόβια κάθειρξη ως συναυτουργός, το δικαστήριο έκρινε πως παρείχε συνδρομητικό ρόλο στη δολοφονία και πως τον κατηγορεί για συνέργεια και τον καταδικάζει σε 12 χρόνια φυλάκιση.

Sports in

Διαθέσιμα προς όλους τους φιλάθλους τα εισιτήρια για την γιορτή του Γιώργου Πρίντεζη

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως τέθηκαν σε κυκλοφορία για όλους τους φιλάθλους τα εισιτήρια της μεγάλης βραδιάς προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024