Στον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη του 44χρονου που κατηγορείται για την δολοφονική επίθεση στον άτυχο άνδρα.

Ο φερόμενος δολοφόνος του Παναγιώτη Στάθη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και έτσι θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων το πρωί της Πέμπτης.

Οι συναντήσεις στη Μύκονο

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Live News για το πού βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρει ότι οι έρευνες έχουν εστιάσει στο πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης που είναι η ηθική αυτουργία. Μάλιστα, όπως λένε οι αστυνομικοί ακόμα απαιτούνται να γίνουν πολλά βήματα, ενώ την ίδια ώρα στρέφουν την προσοχή τους και στην κατάθεση που έδωσε η φίλη του συλληφθέντα.

Ειδικότερα, η φίλη του 44χρονου φαίνεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Πάσχα κι άλλη μία φορά, είχαν μεταβεί στη Μύκονο, όπου εκεί είχαν ραντεβού με ένα ιδιώτη, όπου έχει απασχολήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είτε ως καταγγελμένος είτε ως καταγγέλλων.

Τα επιχειρηματικά σχέδια

Όπως κατέθεσε η φίλη του 44χρονου, τα ραντεβού αυτά που είχαν με τον ιδιώτη έγιναν για να συζητήσουν κάποια επιχειρηματικά θέματα, χωρίς να προσδιορίζει ποια ήταν τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια.

Σε αυτό το σημείο, πληροφορίες από την πλευρά του ιδιώτη διατυπώνουν την θέση ότι τα ραντεβού αυτά που είχε με τον 44χρονο και την φίλη του ήταν λόγω ενδιαφέροντος που έδειχνε μία συγγενής της κοπέλας να ανοίξει ένα ιατρείο κι αναζητούσαν ένα κτίριο ή μια οικοδομή για να στεγαστεί το εν λόγω ιατρείο.