Προθεσμία για την Πέμπτη (11/7) προκειμένου να απολογηθεί πήρε ο φερόμενος ως εκτελεστής του τοπογράφου στο Ψυχικό, την ώρα που έρευνες της Αστυνομίας για να φωτίσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης συνεχίζονται.

Στις έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του 44χρονου συλληφθέντα, ο οποίος έμενε με τη σύντροφό του στην περιοχή του Ζωγράφου, εντοπίστηκε μια κρύπτη στην οποία βρέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, καθώς και μια συσκευή GPS. Ανιχνεύτηκε επίσης πυρίτιδα στην επιχειρησιακή ζώνη μέσης για τη μεταφορά όπλου.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει άτομα από τη Μύκονο, καθώς θα μπορούσαν να έχουν χρηματοδοτήσει το συμβόλαιο θανάτου

Ο 44χρονος –  ο οποίος είναι γνωστός με το προσωνύμιο «Ο ωραίος Γιώργος» – είναι παλιός γνώριμος των Αρχών και φέρεται να έχει σχέσεις με τη Greek Mafia. Ο ίδιος  εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή του με τη δολοφονία του τοπογράφου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αναζητούν το ηθικό αυτουργό

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του μετά από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας, αναγνωρίζοντας τον σωματότυπό του.

Ο 44χρονος, μετά τη δολοφονία του 54χρονου, φέρεται να έφυγε με το σκούτερ προς του Ζωγράφου εκεί όπου άλλαξε μεταφορικό μέσο και πήρε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Η σύλληψή του έγινε στο Μαρούσι, έξω από ένα γκαράζ που διατηρούσε.

Πλέον, οι Αρχές αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Μάλιστα, φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε ένα πρόσωπο για το οποίο συγκεντρώνουν στοιχεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, το άτομο αυτό δεν έχει κληθεί να καταθέσει ακόμη, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει από δικαστικές αρχές, κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης.

Όπως μεταδίδεται στο μικροσκόπιο έχουν μπει άτομα από τη Μύκονο, καθώς θα μπορούσαν να έχουν χρηματοδοτήσει το συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα με την κατάθεση της συντρόφου του τοπογράφου στο Ανθρωποκτονιών, σε δύο ταξίδια τους στο νησί των ανέμων, το Πάσχα και σε προγενέστερο χρόνο, συνάντησαν έναν από τους βασικούς υπόπτους, αλλά στην συζήτηση που είχε με τον 44χρονο ποινικό δεν υπέπεσε στην αντίληψη της κάτι ύποπτο.

Παράλληλα ερευνώνται με λεπτομέρεια οι οικονομικές συναλλαγές που είχε ο φερόμενος ως δράστης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όπως και τα κινητά του τηλέφωνα προκειμένου να δουν με ποια πρόσωπα είχε επικοινωνία.