Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα στον δήμο Αθηναίων: Εχουν ταυτοποιηθεί 47 περιπτώσεις από τον Απρίλιο

Κύκλωμα στον δήμο Αθηναίων: Εχουν ταυτοποιηθεί 47 περιπτώσεις από τον Απρίλιο

Η δράση του κυκλώματος των δημοτικών υπαλλήλων της Αθήνας και υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται να ξεκίνησε πριν από το 2023

«Από μια ανώνυμη καταγγελία ενός θύματος», ξεκίνησε η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για το κύκλωμα με τους δημοτικούς υπαλλήλους που κατάφερνε να βγάζει περισσότερα από 700.000 ευρώ το χρόνο εκβιάζοντας καταστηματάρχες και κάνοντας «εξυπηρετήσεις».

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, «μόνο από τον Απρίλιο του 2024, 47 περιπτώσεις έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ επεσήμανε πως η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων δεν θα σταματήσει εδώ.

«Έχουν βρεθεί πάνω από 400.000 ευρώ. Φαίνεται ότι η δράση τους ξεκινά σίγουρα από το 2023», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως σε πολλές περιπτώσεις δεν προσέγγιζε το κύκλωμα τους ιδιώτες αλλά οι ιδιώτες μάθαιναν ότι υπάρχει το κύκλωμα και για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου προσέγγιζαν οι ίδιοι το κύκλωμα να το χρηματίσουν».

Κύκλωμα στον δήμο Αθηναίων: Δύο άτομα φέρονται ως αρχηγικά μέλη

Κεντρικό ρόλο στην οργάνωση φαίνεται να είχε μια 43χρονη η οποία μαζί  με τον εισπράκτορα – ταμία αδελφό της φέρονται ως τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος.

Στην οργάνωση είχαν στρατολογηθεί και ενταχθεί ως μέλη Προϊστάμενος δημοτικής Αρχής αλλά και υπάλληλοι άλλων δημόσιων υπηρεσιών του νομού Αττικής, αρμόδιοι για ελέγχους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συμμετείχαν και άλλοι ιδιώτες, οι οποίοι είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, και συγκεκριμένα:

  • 43χρονη και 64χρονος (ιδιώτες), αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, συντόνιζαν τη δράση όλων των μελών, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων,
  • 41χρονος ιδιώτης, συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης, είχε αναλάβει τον ρόλο του εισπράκτορα – ταμία παραλαμβάνοντας τα χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες, τα οποία αποθήκευε και εν συνεχεία, κατ’ εντολή των αρχηγικών μελών, διαμοίραζε στα υπόλοιπα μέλη. Επίσης, εκτελούσε χρέη οδηγού και συνοδού της 43χρονης,
  • 75χρονη, συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης και του 41χρονου, είχε παραχωρήσει χώρο στην οικία της για την αποθήκευση των χρημάτων,
    55χρονος, είχε αναλάβει χρέη οδηγού της 43χρονης, καθώς και ρόλο εισπράκτορα,
  • οι υπόλοιποι κατέχοντας θέση στον δημόσιο τομέα, ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχείων και οικοδομικών εργασιών (Δήμοι, Δημοτική Αστυνομία, Υπηρεσίες Δόμησης, Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου, Υπουργείο Πολιτισμού κ.λπ.) και διαδραμάτιζαν κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης, καθώς ήταν αδύνατο να αναπτύξει την παράνομη δραστηριότητα της, χωρίς τη συνδρομή τους.

Sports in

Πιθανότατα Σάκκαρη και Γιάννης οι σημαιοφόροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024