Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λασίθι: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 32χρονος που σκότωσε τον μπατζανάκη του

Λασίθι: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 32χρονος που σκότωσε τον μπατζανάκη του

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Τι δήλωσε για την υπόθεση ο συνήγορός του

Στον ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι ο 32χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 36χρονου μπατζανάκη του έπειτα από άσκοπους πυροβολισμούς στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι, στη διάρκεια του μοιραίου γλεντιού μετά το κούρεμα των προβάτων, γνωστό με το όνομα κουρές.

«Το τραγικό γεγονός έγινε υπό συνθήκες έντονης μέθης με τη χρήση του όπλου» δηλώνει ο συνήγορος του 32χρονου

Την Πέμπτη το απόγευμα ο δράστης βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στη συνέχεια πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ήταν πολύ μεθυσμένος

Ο συνήγορος του 32χρονου, Γιώργος Στειακάκης, μιλώντας στο τοπικό μέσο ekriti.gr δήλωσε για την υπόθεση ότι ήταν αποτέλεσμα μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ σε συνδυασμό με χρήση όπλου.

«Το τραγικό γεγονός έγινε υπό συνθήκες έντονης μέθης με τη χρήση του όπλου. Τη στιγμή που εκείνος πήγε να πυροβολήσει στον αέρα, πέρασε το θύμα από μπροστά του και δέχθηκε τη μοιραία σφαίρα» σημείωσε.

Οι δύο άνδρες, θύτης και θύμα είχαν στενές σχέσεις. Εκτός του ότι παντρεύτηκαν δύο αδελφές, ήταν και πολύ καλοί φίλοι. Η είδηση του άδικου θανάτου του 36χρονου, βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους.

Όπως έχει δηλώσει στο Creta24 ο Γιώργος Στειακάκης, θύτης και θύμα «ήταν σαν αδέρφια, είχαν άριστες σχέσεις» εξηγώντας ότι οι δυο τους «ήταν καλεσμένοι στο έθιμο κουρών ενός συντοπίτη τους, καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος, την ώρα που έστρεψε το όπλο σε πλάγια θέση, ενώ εκείνος καθόταν, χωρίς να το αντιληφθεί πέρασε από μπροστά του το θύμα και φέρεται να τον πυροβόλησε στα πλευρά».

Ο ίδιος είπε για τον πελάτη του ότι «άρχισε να ουρλιάζει, έπαθε σοκ. Είναι σαν να έχασε τον αδερφό του. Ο ίδιος νιώθει θύμα και θύτης. Έκλαιγε στο αστυνομικό τμήμα, ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει από την οικογένεια τι έχει γίνει».

Ο 36χρονος Γιώργος κηδεύτηκε την περασμένη Παρασκευή σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Sports in

Πιθανότατα Σάκκαρη και Γιάννης οι σημαιοφόροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024