Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι: Ξεκίνησε η δίκη στο Εφετείο - Στο εδώλιο οι 21 κατηγορούμενοι

Μάτι: Ξεκίνησε η δίκη στο Εφετείο – Στο εδώλιο οι 21 κατηγορούμενοι

Η πρόεδρος εκφώνησε τα ονόματα δεκάδων μαρτύρων, που θα κληθούν να καταθέσουν για τη φωτιά στο Μάτι που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών

Με παρόντες συγγενείς των θυμάτων και εγκαυματίες αλλά και με απόντες  από το εδώλιο επτά από τους είκοσι έναν κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο τότε αρχηγός και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αλλά και η τότε Περιφερειάρχης Αττικής, ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η δευτεροβάθμια δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι.

Το δικαστήριο, στην σύνθεση του οποίου κληρώθηκαν δύο αναπληρωματικά μέλη καθώς και αναπληρωτής Εισαγγελέας, εκφώνησε με την έναρξη της διαδικασίας τα ονόματα των 21 κατηγορουμένων.

Η αναπληρωματική πρόεδρος αντικαταστάθηκε αμέσως μετά τη νομιμοποίηση των δικηγόρων και των δύο πλευρών καθώς έγινε δεκτό από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δικό της αίτημα αποχής για λόγους ευπρέπειας λόγω της παράστασης συγκεκριμένων δικηγόρων στην πλευρά της υπεράσπισης και της παράστασης πέος υποστήριξη της κατηγορίας.

Η πρώτη μέρα της διαδικασίας που αναμένεται να είναι πολύμηνη  συνεχίστηκε με τις δηλώσεις παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας με πρώτους τους συγγενείς νεκρών της φωτιάς και εν συνεχεία με όσους παρίστανται για σωματικές βλάβες, τραυματίες, εγκαυματίες κ.α .

Κατόπιν επισήμανσης συνηγόρων το δικαστήριο θα ορίσει αυτεπαγγέλτως συνήγορο υπεράσπισης του τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ Ιωάννη Φωστιερη, εκ των καταδικασμένων πρωτοδίκως, ο οποίος δικάστηκε σε πρώτο βαθμό χωρίς συνήγορο, καθώς το επέτρεπε ο νόμος για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Ωστόσο με τις πρόσφατες τροποποιήσεις των κωδικών, σε ανάλογης μορφής αδικήματα το δικαστήριο υποχρεούται να ορίσει δικηγόρο όταν ο κατηγορούμενος δεν έχει, ώστε να μην τεθούν ζητήματα ακυροτήτων.

Νωρίτερα η πρόεδρος εκφώνησε τα ονόματα δεκάδων μαρτύρων, που θα κληθούν να καταθέσουν για τη φωτιά που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών, τεράστιες καταστροφές και ανείπωτη οδύνη.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την αναζήτηση δικηγόρου να αναλάβει το βάρος της υπεράσπισης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση .

Sports in

Μαρέσκα: «Να είμαστε μία επιθετική ομάδα»

Ο νέος προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα μίλησε για την κουλτούρα που πρέπει να φτιάξει ξανά η Τσέλσι, αλλά και για το πως θα γίνει ξανά επιθετική η ομάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024