Μετά την επέλαση των ιπτάμενων «ΝΑΤΟϊκών» κατσαρίδων στη Λάρισα, νέα επιδρομή αποκρουστικών εντόμων ταλαιπωρεί τους κατοίκους στα Τρίκαλα αφού χιλιάδες τριζόνια έκαναν την εμφάνισή τους σπέρνοντας πανικό.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, εκατομμύρια από αυτά τα έντομα έχουν κατακλύσει την πόλη των Τρικάλων αλλά και χωριά του Κάμπου, τουλάχιστον τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Το απόκοσμο σκηνικό που δημιουργείται, κυρίως την νύχτα, τρομοκρατεί τον κόσμο που δεν αναγνωρίζει τους βραδινούς επισκέπτες του καλοκαιριού και νομίζει ότι πρόκειται για κατσαρίδες. Κι αυτό διότι το περπάτημά τους μοιάζει πολύ με της κατσαρίδας.

Τα αποκρουστικά έντομα έχουν κατακλύσει την πόλη των Τρικάλων αλλά και χωριά του Κάμπου, τουλάχιστον τις τελευταίες τρεις ημέρες

Παρηγορητική είναι μόνο η παρουσία των γατιών που παραμονεύουν, τα αρπάζουν και τα τρώνε. Όμως δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα καθώς ο πληθυσμός των τριζονιών είναι τεράστιος.

Νυχτερινός επισκέπτης

Τα τριζόνια εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα όπου υπάρχει έντονος φωτισμός, ενώ στους δρόμους υπάρχουν αμέτρητα έντομα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το ίδιο τοπικό μέσο, κανείς δε θυμάται να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην περιοχή, ενώ πολλοί κάτοικοι φοβούνται να ανοίξουν τα παραθυρόφυλλά τους γιατί μόλις ανοίγουν τα τριζόνια μπαίνουν κατευθείαν μέσα στο σπίτι, αν και είναι εύκολο να τρυπώσουν μέσα από χαραμάδες και κάθε κενό που υπάρχει στα κουφώματα.

Ο κόσμος ζητά να γίνει ψεκασμός στα σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των εντόμων, καθώς φοβάται για τυχόν αρρώστιες ή επιδημίες που μπορεί αυτά να μεταφέρουν.