Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Ανατροπή στην ανατροπή στη συμφωνία της με την OpenAI

Apple: Ανατροπή στην ανατροπή στη συμφωνία της με την OpenAI

Η συμφωνία ανεβάζει την Apple στο επίπεδο της Microsoft εντός της OpenAI

Η Apple και η Microsoft δεν είναι τα καλύτερα φιλαράκια, αλλά μάλλον άσπονδοι ανταγωνιστές. Τώρα η Apple κέρδισε θέση παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI (στην οποία ήδη κάθεται η Microsoft) ως μέρος της συμφωνίας-ορόσημο με τον γίγαντα της τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Iλον Μασκ είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της OpenAI τον Φεβρουάριο υποστηρίζοντας ότι είχε «τορπιλίσει» την ιδρυτική συμφωνία της που έθετε το καλό της ανθρωπότητας πάνω από την επιδίωξη κέρδους όταν υπέγραψε μια επενδυτική συμφωνία με τη Microsoft.

Τώρα, λοιπό, σύμφωνα με το πρακτορείο, η συμφωνία φέρνει την Apple σε ισότιμη βάση με τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της OpenAI, τη Microsoft, εγείροντας νέα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα συνυπάρχουν οι ανταγωνιστές στο διοικητικό συμβούλιο του OpenAI. Ενώ υπάρχουν περισσότερα προβλήματα.

Οι λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας ακολουθούν την ανακοίνωση της Apple τον περασμένο μήνα ότι θα ενσωματώσει το ChatGPT του OpenAI με μελλοντικές συσκευές ως μέρος μιας μεγαλύτερης ώθησης AI στην εταιρεία τεχνολογίας. Οι χρήστες που προτιμούν να μην χρησιμοποιούν το ChatGT θα μπορούν να εξαιρεθούν από τις λειτουργίες, είχε αναφέρει παλαιότερα το Business Insider.

Ο εκπρόσωπος της Apple στο ΔΣ

Ο Φιλ Σίλερ, επικεφαλής του τμήματος εφαρμογών της Apple και πρώην επικεφαλής μάρκετινγκ, επιλέχθηκε για τη θέση του διοικητικού συμβουλίου, ανέφερε το Bloomberg. Ο Σίλερ θα έχει ρόλο παρατηρητή, που σημαίνει ότι δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου, αλλά θα μπορεί να συμμετέχει σε συναντήσεις OpenAI, δίνοντας στην Apple βασική εικόνα για τις εσωτερικές λειτουργίες της εταιρείας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η συμφωνία, οι λεπτομέρειες της οποίας φαίνεται ότι ακόμη διαμορφωνονται , πρόκειται να ξεκινήσει αργότερα φέτος και ο Σίλερ δεν έχει παραστεί σε καμία συνάντηση μέχρι τότε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Microsoft είναι εδώ και καιρό ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του OpenAI και βασικός επιχειρηματικός εταίρος, έχοντας επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.

Εν όψει της ανακοίνωσης ενσωμάτωσης Apple-OpenAI, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του OpenAI Σαμ Άλτμαν για να συζητήσουν τις ανησυχίες σχετικά με την επικείμενη συμφωνία της Apple, ανέφερε το The Information τον Μάιο.

Τεχνητή νοημοσύνη

Τι μπορεί να κερδίσει η Microsoft

Ωστόσο, η συνεργασία Apple-OpenAI θα μπορούσε τελικά να ωφελήσει και τη Microsoft, ανέφερε η Venture Beat τον περασμένο μήνα. Η συμφωνία θα μπορούσε να προσφέρει στη Microsoft μια εικόνα που μοιάζει με δούρειο ίππο για την Apple, έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της, και να ανοίξει το δρόμο για πιο φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους παρατηρητές του διοικητικού συμβουλίου να εγκαταλείπουν τις συναντήσεις όταν συζητούνται ευαίσθητες πληροφορίες,  κάτι που η Microsoft θα μπορούσε να ζητήσει από την Apple να κάνει ή το αντίστροφο, ανέφερε το Bloomberg.

Η συνεργασία της Apple σηματοδότησε μια τεράστια νίκη για την OpenAI, που ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Άλτμαν μετά από διογκωμένα σκάνδαλα στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου ενός εταιρικού πραξικοπήματος, των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη και της σύγκρουσης με τη Σκάρλετ Γιοχάνσον για τη χρήση της εικόνας της.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Το μέλλον ανέτειλε…

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κοιτάζει ψηλά και στο Παρίσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024