Υπάρχουν ορισμένα μέρη στον κόσμο που πρέπει να δείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Για το λόγο αυτό, μέρη όπως η Ρώμη ή το Παρίσι συνήθως καταλήγουν στην κορυφή της λίστας των τουριστών.

Ωστόσο, ο υπερτουρισμός είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της τοπικής ζωής, από το περιβάλλον μέχρι το κόστος ενοικίασης, μεταφοράς και φαγητού. Και όταν ένας τόπος κατακλύζεται από ανθρώπους, δεν υποφέρει μόνο η ποιότητα ζωής των ντόπιων, αλλά και η ποιότητα των διακοπών σας.

Το περιοδικό «Time Out» παρουσίασε τους πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου

Ο υπερτουρισμός έχει δημιουργήσει μία τάση όπου οι υπερπλήρεις προορισμοί διακοπών ανταλλάσσονται με λιγότερο πολυσύχναστους, λιγότερο ακριβούς, αλλά εξίσου καλούς εναλλακτικούς προορισμούς.

Άλλωστε, ο κόσμος είναι τεράστιος και τα μέρη για διακοπές πολλά.

Ένα ελληνικό νησί ανάμεσα στους 24 πιο υποτιμημένους προορισμούς

Το περιοδικό «Time Out» παρουσίασε τους πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου. Αναμεσά τους και ένα ελληνικό νησί.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ενώ οι τουρίστες συρρέουν για να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη ή να κάνουν βουτιές στις γεμάτες παραλίες της Μυκόνου, οι Έλληνες που γνωρίζουν, παίρνουν το πλοίο για το νησί της Καρπάθου.

Η Κάρπαθος βρίσκεται στο νούμερο 14 της λίστας.

«Κάντε το ίδιο και θα βρεθείτε να χαλαρώνετε σε μια σειρά από σχεδόν έρημες παραλίες που βρέχονται από παρθένα νερά και τις οποίες επισκέπτονται μεσογειακές φώκιες. Απολαύστε τοπικό φαγητό στις ταβέρνες του Ολύμπου, ενός ορεινού χωριού που μοιάζει να έχει παγώσει στο χρόνο, όπου οι γυναίκες εξακολουθούν να φορούν πολύχρωμες παραδοσιακές στολές και τα γαϊδουράκια είναι η μόνη κίνηση», αναφέρει το περιοδικό.

Παρά την άγρια ομορφιά της, τον παραδοσιακό και παρθένο χαρακτήρα της και τις υπέροχες απομονωμένες παραλίες της, η Κάρπαθος δεν έχει ακόμη κατακλυστεί από τον μαζικό τουρισμό και εμφανίζεται σαν ένας πραγματικός παράδεισος.

Το περιοδικό κατέταξε στην πρώτη θέση της λίστας την περιοχή Φιλανδία στην Κολομβία, στη δεύτερη θέση την νότια Τυνησία και στην τρίτη το Σάο Σεμπαστιάο της Βραζιλίας.