Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το 70% των ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων εξακολουθούν να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι στην εργασία τους

Το 70% των ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων εξακολουθούν να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι στην εργασία τους

Παρόλο που ορισμένες εταιρείες άλλαξαν τα λογότυπά τους σε ουράνιο τόξο για τον μήνα υπερηφάνειας, μια νέα έκθεση ανέδειξε τις αρνητικές εμπειρίες που εξακολουθούν να βιώνουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενοι.

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το 70% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αισθάνονται μοναξιά, περιθωριοποίηση ή αποκλεισμό στην εργασία τους.

Οι διακρίσεις έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν τα μισά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να βιώνουν το σύνδρομο του απατεώνα στην εργασία τους

Η έρευνα, που διεξήχθη από την διαδικτυακή ιστοσελίδα EduBirdie, διαπίστωσε ότι το 59% των queer εργαζομένων αισθάνονται ότι η ταυτότητά τους εμποδίζει την εξέλιξη της καριέρας τους, με το 44% να έχει αναγκαστεί να παραιτηθεί από μια θέση εργασίας λόγω διακρίσεων και το 45% να πιστεύει ότι έχει αποκλειστεί από την προαγωγή λόγω της σεξουαλικότητας ή της ταυτότητας φύλου του.

«Προσλήψεις για λόγους διαφορετικότητας»

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι σχεδόν οι μισοί από τους queer εργαζόμενους θεωρούν ότι τα αφεντικά δεν είναι επαρκώς ενημερωμένα για τις δυσκολίες και των αγώνα τους. Το 15 % των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι διακρίσεις μένουν άλυτες από τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού και τους διευθυντές, με αποτέλεσμα περισσότεροι από ένας στους πέντε, κατά μέσο όρο, να μην καταγγέλλουν περιστατικά στην εργασία τους.

Ακόμα και με τις αυξημένες προσπάθειες για ένταξη, τα στοιχεία έδειξαν ότι το 63% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων έχουν αντιμετωπίσει διακρίσεις στην καριέρα τους.

Οι διακρίσεις έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν τα μισά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να βιώνουν το σύνδρομο του απατεώνα στην εργασία τους, φοβούμενα ότι μπορεί να θεωρηθούν «προσλήψεις για λόγους διαφορετικότητας», και το 45% απέφευγε εταιρικές εκδηλώσεις επειδή αισθανόταν άβολα, ενώ το 51% άλλαξε την εμφάνισή του για να μην ξεχωρίζει.

Η έρευνα έδειξε ότι η ουσιαστική αποδοχή εξακολουθεί να είναι ανέφικτη, με το 30% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων να ανησυχούν για τις πιθανές διακρίσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εάν αποκαλύψουν την ταυτότητά τους στην εργασία τους και το 23% να φοβούνται για την ασφάλειά τους όταν βρίσκονται «στο γραφείο».

Το κοινωνικό στίγμα

Πιθανώς το πιο ανησυχητικό εύρημα της έρευνας ήταν ότι, ενώ κατά μέσο όρο ένας στους τρεις ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενους δεν αισθανόταν άνετα να εκδηλωθεί στους συναδέλφους του, το 40% δήλωσε ότι ο προσανατολισμός ή η ταυτότητά του είχε αποκαλυφθεί χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η επικεφαλής επικοινωνίας της EduBirdie, Avery Morgan, δήλωσε: «Παρά την πρόοδο στα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, το κοινωνικό στίγμα παραμένει. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις είναι να αποφύγουν τη συμβολική προσέγγιση και το να δρουν επιφανειακά. Οι εργοδότες πρέπει να είναι αληθινοί ως προς τις αποφάσεις τους να φέρουν ένα πιο ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό στον οργανισμό».

*Με πληροφορίες από: Pink News | Φωτογραφίες: Reuters

Sports in

Διαθέσιμα προς όλους τους φιλάθλους τα εισιτήρια για την γιορτή του Γιώργου Πρίντεζη

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως τέθηκαν σε κυκλοφορία για όλους τους φιλάθλους τα εισιτήρια της μεγάλης βραδιάς προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024