Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το Brat Green είναι η τάση που όλοι αγαπούν να μισούν – Από την Miuccia Prada στην Charli XCX

Το Brat Green είναι η τάση που όλοι αγαπούν να μισούν – Από την Miuccia Prada στην Charli XCX

Το #BratGreen έχει γίνει ultra-viral.

Ακόμα κι αν δεν έχετε πατήσει ακόμα το play στο άλμπουμ με τίτλο Brat της Charli XCX —το οποίο έκανε ντεμπούτο στις 7 Ιουνίου και έχει συγκεντρώσει 15,4 εκατομμύρια streams στο Spotify, ανεβαίνοντας στο νούμερο τρία του Billboard 200— πιθανότατα θα έχετε δει την χαρακτηριστική πράσινη απόχρωση στο cover του άλμπουμ.

Αλλά πριν απ’ όλα, αν δεν είστε εξοικειωμένες με τον ίδιο τον όρο brat, σημαίνει τα άτομα με κακή συμπεριφορά, τα παλιόπαιδα.

Tο brat green δεν έχει την ηλιόλουστη αισιοδοξία του butter yellow και τη μαζική απήχηση του hot pink της Barbie ή του λαχταριστού κόκκινου του κερασιού. Το χρώμα στο background του τελευταίου δίσκου της Βρετανίδας ποπ σταρ είναι ένα χρώμα που δεν θα βρείτε ούτε στη φύση – μοιάζει περισσότερο με τη ραδιενεργή λάμψη ενός πυρηνικού εργοστασίου.

Αλλά ακόμα κι έτσι, το #BratGreen έχει γίνει ultra-viral. Αναζητήστε το στο Instagram, και οι 2,6 εκατομμύρια ταγκαρισμένες αναρτήσεις θα χρωματίσουν την οθόνη του τηλεφώνου σας πράσινη.

Αναζητήστε το ίδιο στο TikTok, και θα βρείτε τα πάντα βαμμένα στην εξωγήινη και κάπως αποκρουστική απόχρωση. Από τα memes και τα μανικιούρ μέχρι ρούχα και αξεσουάρ σε brat green, αυτή η πολύ συγκεκριμένη απόχρωση του πράσινου είναι δύσκολο να την αγνοήσουμε.

Βρισκόμαστε μόλις στo ξεκίνημα του brat summer. Στο show του Seán McGirr για τον McQueen Seán McGirr για το φθινόπωρο 2024, υπήρχαν πράσινα πλεκτά σετ και γλυπτά μίνι φορέματα σε εξωγήινες πράσινες αποχρώσεις. Οι συλλογές των Fendi, Jason Wu και Brandon Maxwell και Gucci υιοθέτησαν το ίδιο χρώμα.

ALEXANDER MCQUEEN F/W 2024
Photo by Giovanni Giannoni/WWD via Getty Images

Αν το χρώμα σας απωθεί, αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του. Αντί να ηρεμήσει τις μάζες με ένα χρώμα που αποδεδειγμένα ψυχολογικά καταπραΰνει και ηρεμεί, η Charli XCX επέλεξε κάτι αμφιλεγόμενο. «Θα ήθελα να αμφισβητήσουμε τις προσδοκίες μας από την ποπ κουλτούρα – γιατί κάποια πράγματα θεωρούνται καλά και αποδεκτά και κάποια άλλα θεωρούνται κακά; Με ενδιαφέρουν οι αφηγήσεις που κρύβονται πίσω από αυτό και θέλω να προκαλέσω τους ανθρώπους», δήλωσε η τραγουδίστρια στην Vogue Singapore τον Απρίλιο.

Η Miuccia Prada η μητέρα των anti-trends ακολούθησε την ίδια προσέγγιση στην συλλογή της για την άνοιξη του 1996 με τίτλο «Ugly Chic», η οποία περιλαμβάνει pencil φούστες, μπλούζες με κουμπιά και καρό παντελόνια σε ένα σκοτεινό καφέ-πράσινο χρώμα που αργότερα ονομάστηκε Miuccia sludge. Το σόου της ήταν ένα αντίβαρο στα φορέματα Gucci του Tom Ford της εποχής και στα γυμνά φορέματα που έστειλε στην πασαρέλα ο John Galliano για τον Dior. «Η φιλοσοφία της Prada πίσω από αυτή τη συλλογή ήταν να ανατρέψει την ιδέα του «κακού γούστου» μέσω της μόδας και να δείξει πόσο σημαντική είναι η μόδα για τον πολιτισμό συνολικά», λέει η συγγραφέας μόδας Viv Chen. «Το πράσινο της λάσπης, το πράσινο της γλίτσας -όπως θέλετε να το ονομάσετε- έγινε τότε ένα χρώμα που συνδέθηκε για πάντα με την ιδέα των anti-trends μέσα στη μόδα.

JASON WU F/W 2024
Photo by Taylor Hill/WireImage

Τώρα, η Charli έκανε το ίδιο. Όπως και η δυσάρεστη λάσπη της Miuccia, το brat προκαλεί green αντιδράσεις – όπως και κάθε καλή μόδα, σωστά;

Όπως το θέτει η Chen, «η Charli XCX χρησιμοποιεί έξυπνα το χρώμα και τις πολιτιστικές του αναφορές για να δημιουργήσει έναν κόσμο και μια διάθεση γύρω από το νέο της άλμπουμ».
Είτε το αγαπάτε είτε το απεχθάνεστε, το brat green ήρθε για να μείνει. Αλλά αν πραγματικά δεν μπορείτε να αντέξετε τη γλίτσα, έχετε πίστη: σύντομα, ο χρωματικός τροχός θα κατασταλάξει σε μια νέα απόχρωση!

πηγή: grace.gr

Sports in

Ισπανία και Πουέρτο Ρίκο πέρασαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

Το Πουέρτο Ρίκο επικράτησε με 79-68 της Λιθουανίας, ενώ η Ισπανία νίκησε τις Μπαχάμες με 86-79.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024