Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λιπαρό δέρμα: 4 DIY μάσκες προσώπου κατά της λιπαρότητας

Λιπαρό δέρμα: 4 DIY μάσκες προσώπου κατά της λιπαρότητας

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε όλα όσα χρειάζεται το λιπαρό δέρμα από μια DIY μάσκα προσώπου.

Το λιπαρό δέρμα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικό το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τον ιδρώτα, την υγρασία, ακόμα και τα κατάλοιπα των αντηλιακών. Εκτός από τη μίνιμαλ ρουτίνα μακιγιάζ που καλό είναι να υιοθετείτε αυτούς τους μήνες όσες έχετε λιπαρό δέρμα, και βέβαια το κατάλληλο skincare για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, εξίσου σημαντικό είναι να κάνετε και μια μάσκα προσώπου μία φορά την εβδομάδα. Τα μεγάλα beauty brands έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένες συνθέσεις που απελευθερώνουν τους πόρους από την λιπαρότητα και εξυγιαίνουν την επιδερμίδα αλλά μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας μάσκα προσώπου με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.

Εμείς συγκεντρώσαμε 4 από αυτές τις φυσικές συνταγές που καθαρίζουν βαθιά την επιδερμίδα και που βοηθούν στον έλεγχο της λιπαρότητας.

Τι χρειάζεται το λιπαρό δέρμα από μια DIY μάσκα προσώπου

Το μυστικό για μια αποτελεσματική DIY μάσκα προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες είναι η επιλογή των κατάλληλων συστατικών που θα μειώσουν το υπερβολικό σμήγμα χωρίς όμως να προκαλέσουν ξηρότητα και ταυτόχρονα θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα χωρίς να φράξουν τους πόρους. Μερικά από αυτά τα συστατικά είναι η καταπραϋντική αλόη και το αγγούρι, το ενυδατικό και αντιβακτηριδιακό μέλι και το λεμόνι που χαρίζει φωτεινότητα.

Με αλόη

Η αλόη είναι ένα star συστατικό που διαθέτει εξαιρετικές αντιμικροβιακές κι επανορθωτικές ιδιότητες. Σε συνδυασμό με το αγγούρι, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και Ε, το ήπιο απολεπιστικό γαλακτικό οξύ που βρίσκεται στο γιαούρτι και τις ενυδατικές ιδιότητες του μελιού, αποκτά περισσότερη δύναμη και αντιμετωπίζει τη λιπαρότητα.

Υλικά:

  • Gel αλόης
  • Φέτες αγγουριού
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. γιαούρτι

Χτυπήστε στο μπλέντερ το τζελ αλόης με κάμποσες φέτες αγγουριού. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα -μπορείτε ακόμη και να βάλετε τη μάσκα στο ψυγείο πριν την εφαρμογή για έξτρα δροσιά. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας αμέσως μετά τον καθαρισμό, αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά την επιδερμίδα σας με χλιαρό νερό. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα μέρα παρά μέρα. Εάν έχετε ιδιαίτερα λιπαρή επιδερμίδα, αναμείξτε μόνο μέλι και αλόη, για να πάρετε ένα πιο συμπυκνωμένο μείγμα.

Με αγγούρι

Το αγγούρι, καταπραΰνει, δροσίζει και μειώνει τη λιπαρότητα. Συνδυάστε το με ασπράδια αυγών, τα οποία τονώνουν και συσφίγγουν το δέρμα χάρη στη βιταμίνη Α που περιέχουν, και χυμό λεμονιού ο οποίος περιέχει κιτρικό οξύ που εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας, χωρίς όμως να την ξηραίνει ή να προκαλεί ερεθισμό.

Υλικά:

  • 1 αγγούρι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ. γλ. χυμός λεμονιού
  • μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου

Πλύνετε καλά το αγγούρι και μετά πολτοποιήστε το μισό μαζί με ένα ασπράδι αυγού, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και φρεσκοκομμένο δυόσμο  – βάλτε τη μάσκα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. Εφαρμόστε τη στο πρόσωπό σας, αφήστε τη για έως και 20 λεπτά, αφαιρέστε τη με χλιαρό και ολοκληρώστε με κρύο νερό, που συσφίγγει τους πόρους. Χρησιμοποιήστε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα -ή έως και 3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Με μέλι

Το μέλι βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, καθαρίζει τους πόρους, μειώνει την υπερβολική λιπαρότητα κι έχει φυσικές αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες που μπορεί να ωφελήσουν το δέρμα με τάση για ατέλειες. Διαθέτει, επίσης, αντιοξειδωτικά οφέλη, προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών, τη θρέφει και μπορεί να εξισορροπήσει το επίπεδο του pH της.

Για αυτήν την πανεύκολη μάσκα, θα χρειαστείτε μόνο μέλι! Απλώστε μια λεπτή στρώση μελιού στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, ξεπλύνετε πολύ καλά. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι αρκετά ήπια, οπότε μπορείτε να την εφαρμόζετε ακόμη και καθημερινά.

Με λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού φωτίζει την επιδερμίδα και το κιτρικό οξύ του περιορίζει τη λιπαρότητα. Τα λεμόνια έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, για αυτό και είναι ένα υλικό που συναντάμε στις περισσότερες φυσικές συνταγές για λιπαρό δέρμα.

Υλικά:

  • 1 κ. γλ. χυμός λεμονιού
  • μισή κ. γλ. αποσταγμένο νερό

Πάρτε ένα cotton pad και ρίξτε τον χυμό λεμονιού και το αποσταγμένο νερό πάνω του, και στη συνέχεια, εφαρμόστε το σε όλο το πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 έως 15 λεπτά, μετά ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε με μια καθαρή πετσέτα. Εφαρμόστε τη συγκεκριμένη μάσκα μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα ή όταν θέλετε να αντιμετωπίσετε ένα ή περισσότερα σπυράκια, καθώς η υπερβολική ποσότητα λεμονιού μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα.

Πηγή Vita

Sports in

Super League: Το εντυπωσιακό γκολ του Ποντένσε στην Τούμπα κορυφαίο της σεζόν (vid)

Το γκολ του Ποντένσε στην Τούμπα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αναδείχθηκε το καλύτερο για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024