Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Καταδυτικό Πάρκο του Δήμου Δελφών

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Καταδυτικό Πάρκο του Δήμου Δελφών

Αυξάνει το κοινό ενδιαφέροντος για τον Δήμο Δελφών.

Η αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε στην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή του Γαλαξιδίου στο δήμο Δελφών.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού, της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, εξέδωσε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του οικισμού Γαλαξιδίου, με κύριο του έργου το Δήμο Δελφών. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αποτελεί συνέχεια της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών από το Δήμο Δελφών για τη χωροθέτησης του Καταδυτικού Πάρκου, αλλά και τη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Πληροφορίες για το έργο

Όπως έχει επισημανθεί και σε προηγούμενη επίσημη ανακοίνωση του δήμου Δελφών, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση των όσων προβλέπονται να δημιουργηθούν στο πλαίσιο του εν λόγω έργου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο της μελέτης, προβλέπεται η τοποθέτηση επιφανειακών πλωτήρων σήμανσης των ορίων του Πάρκου, της έναρξης/τερματισμού της καταδυτικής διαδρομής και της πρόσδεσης σκαφών, καθώς και η δημιουργία υποβρύχιων τεχνητών αξιοθέατων με σκοπό τον εμπλουτισμό του υποθαλάσσιου τοπίου, ώστε αφενός να καταστεί ελκυστικό για τους χρήστες, αφετέρου για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Η Α.Ε.Π.Ο. είναι ένα ακόμα βήμα για την πραγματοποίηση του έργου, ενώ αναμένεται σε άμεσο μελλοντικό χρόνο να ανοίξει και χρηματοδότηση μέσω της οποίας ο Δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Το Καταδυτικό Πάρκο αποτελεί επένδυση του Δήμου Δελφών σε ένα ιδιαίτερο είδος τουρισμού που γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια, αλλά και συνέχεια της πολιτικής επιλογής να δημιουργηθεί ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, οι οποίες στο σύνολό τους θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής με μία μεγάλη γκάμα επιλογών για τον εν δυνάμει επισκέπτη.

Sports in

Super League: Το εντυπωσιακό γκολ του Ποντένσε στην Τούμπα κορυφαίο της σεζόν (vid)

Το γκολ του Ποντένσε στην Τούμπα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αναδείχθηκε το καλύτερο για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024