Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Βιάννου

Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Βιάννου

Ο Δήμος Βιάννου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας.

Στο φάσμα της λειψυδρίας ενδέχεται να βρεθεί ο Δήμος Βιάννου, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αποφασίσει να τον θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωρίου, κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 5 Αυγούστου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Η Απόφαση

Μεγάλη πτώση στο υδροφόρο ορίζοντα στις γεωτρήσεις

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης είχε ενημερώσει το προηγούμενο διάστημα, τόσο το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, όσο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο με τη μείωση των πηγαίων νερών και τη μεγάλη πτώση του υδροφόρου ορίζοντα στις γεωτρήσεις.

Ο κ. Μπαριτάκης, καλεί παράλληλα τους δημότες για μια ακόμη φορά να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί ήδη από τη Δημοτική Αρχή, σε μια προσπάθεια διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Δήμου και αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας.

Sports in

Super League: Το εντυπωσιακό γκολ του Ποντένσε στην Τούμπα κορυφαίο της σεζόν (vid)

Το γκολ του Ποντένσε στην Τούμπα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αναδείχθηκε το καλύτερο για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024