Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινή αναφορά Κασσελάκη-Χαρίτση στον «δρόμο που άνοιξε η Γαλλία» - «Τείχη στην ακροδεξιά» απ’ τον Ανδρουλάκη

Κοινή αναφορά Κασσελάκη-Χαρίτση στον «δρόμο που άνοιξε η Γαλλία» – «Τείχη στην ακροδεξιά» απ’ τον Ανδρουλάκη

Κοινή διαπίστωση των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία. Στα τείχη που ύψωσε στην ακροδεξιά ο λαός στάθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ταύτιση απόψεων για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία από τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Η ανάγνωση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο. Στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς και τον απαξιωμένο νεοφιλελευθερισμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη διαφαινόμενη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στη Γαλλία που «παρά τις σοβαρές μεταξύ τους διαφωνίες συμφώνησαν σε βασικά ζητήματα που αφορούν την ανάσχεση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης, την προστασία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, και την επίλυση του Παλαιστινιακού».

Σε αναζήτηση κοινών λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γυρίζοντας το βλέμμα του στην εγχώρια πολιτική σκηνή έκρινε πως οι προοδευτικές δυνάμεις στη Γαλλία «έδειξαν ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι για να συμφωνήσουμε στην εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όπως η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση, η καταστροφή του Ε.Σ.Υ., η μη λειτουργία του κράτους δικαίου» εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «μπορούμε να παραμερίσουμε τις επιμέρους διάφορές μας».

«Μια μεγάλη μέρα για την Ευρώπη»

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα για τη Γαλλία ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς. Ο Αλέξης Χαρίτσης πανηγυρίζοντας τη νίκης της Αριστεράς διαπίστωσε «μια μεγάλη μέρα για την Ευρώπη» που το Νέο Λαϊκό Μέτωπο «χαρίζει την ανάσα που χρειαζόμαστε και μας δείχνει τον δρόμο».

Καταλήγει: «Ούτε Μεσσίες, ούτε πολιτική του μέσου όρου. Προγραμμα ριζοσπαστικού ρεαλισμού για τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων. Έτσι θα νικήσουμε το τέρας της Ακροδεξιάς».

«Νίκη για τη Δημοκρατία»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είδε μια «μεγάλη νίκη για τη Γαλλία και την Ευρώπη. Μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε: «Με την αθρόα συμμετοχή του στις κάλπες, ο λαός της Γαλλίας ύψωσε τείχη στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία και περιφρούρησε τις διαχρονικές αρχές της Γαλλικής Δημοκρατίας: την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφοσύνη».

Sports in

Το μέλλον ανέτειλε…

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κοιτάζει ψηλά και στο Παρίσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024