Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Το ΠΑΣΟΚ το ρώτησαν;» - Το σχόλιο της Γιαννακοπούλου για τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

«Το ΠΑΣΟΚ το ρώτησαν;» – Το σχόλιο της Γιαννακοπούλου για τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

«Πάνω σε ποια ζητήματα θα συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε η βουλευτής και υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Για τα νέα σενάρια συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την εσωκομματική κάλπη του Οκτωβρίου, η βουλευτής και υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, επισήμανε σήμερα ότι «το βασικότερο ζήτημα είναι να καταθέσουμε ποιες είναι οι προτάσεις μας για τον κόσμο».

«Γίνεται μια κουβέντα σε θεωρητικό επίπεδο πάνω σε ποια προγραμματική σύγκλιση; Πάνω σε ποιες προγραμματικές θέσεις;»

Ως προς ενδεχόμενο επικοινωνίας με τον Στέφανο Κασσελάκη, αν η ίδια εκλεγεί πρόεδρος, σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι: «Το αν κάποιοι θυμήθηκαν τώρα να κάνουν δημοψήφισμα για να πάνε με το ΠΑΣΟΚ, συγγνώμη αλλά το ΠΑΣΟΚ το ρώτησαν; Γίνεται μια κουβέντα σε θεωρητικό επίπεδο πάνω σε ποια προγραμματική σύγκλιση; Πάνω σε ποιες προγραμματικές θέσεις;».

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, χωρίς τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις καταστατικές αλλαγές θα καταθέσουν σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πολλά εκ των οποίων, είχαν υπογράψει και το κείμενο των 87.

Στο κείμενο που θα κατατεθεί αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σήμερα ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη να εκπροσωπηθεί από έναν πλειοψηφικό φορέα, που θα ανακτήσει την προοδευτική ατζέντα και δεν θα την κάνει δώρο στην ακροδεξιά.  […] Αυτά τα θέματα για να απαντηθούν πειστικά και αξιόπιστα απαιτούν υπέρβαση αγκυλώσεων, δογματισμών και λαθών του παρελθόντος τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Να αφήσουμε τα εγώ προτάσσοντας το εμείς και το μαζί».

«Με ενδιαφέρει πώς θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ»

Παράλληλα, η Νάντια Γιαννακοπούλου επανέλαβε ότι θα παλέψει για την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή, αποφεύγοντας να εκφράσει την ετοιμότητά της για ανάληψη της πρωθυπουργίας όπως η συνυποψήφιά της, Μιλένα Αποστολάκη, επιμένοντας στο ότι «είμαι έτοιμη να αναλάβω την προεδρία του ΠΑΣΟΚ».

«Ωραίες οι θεωρητικές κουβέντες για την Κεντροαριστερά αλλά είναι χωρίς βάση όταν προγραμματικά δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι» είπε στη συνέχεια.

«Η Ελλάδα δεν αποτελεί ευρωπαϊκή εξαίρεση, επομένως πρέπει να γίνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και στη δική μας χώρα, όπως οι κάμερες στους δρόμους. Προφανώς και δεν τα κάναμε όλα καλά» ανέφερε.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «οι υποψήφιοι καλούμαστε να καταθέσουμε μια σειρά από προτάσεις με ουσιαστικές λύσεις. Είναι προφανές ότι υπάρχουν και ιδεολογικές διαφορές μεταξύ μας, εγώ για παράδειγμα εξέφρασα διαφορετική θέση στο θέμα της επιστολικής ψήφου. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να εγγυηθούμε την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα».

Sports in

Πιθανότατα Σάκκαρη και Γιάννης οι σημαιοφόροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024