Τρίτη 09 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Τι σχολίασε ο Ραμπιό για τη… διαρροή της ενδεκάδας

Γαλλία: Τι σχολίασε ο Ραμπιό για τη… διαρροή της ενδεκάδας

Ο μέσος της Εθνικής Γαλλίας, Αντριέν Ραμπιό μίλησε για τον Ντιντιέ Ντεσάν που αναγκάστηκε να κρατήσει κρυφά τα αγωνιστικά πλάνα του.

Ο μέσος της Εθνικής Γαλλίας, Αντριέν Ραμπιό, τόνισε πως ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάν αναγκάστηκε να κρατήσει κρυφά τα αγωνιστικά πλάνα του, ακόμη και με τους δικούς του παίκτες, επειδή «διέρρευσαν» πολλές φορές από αγώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Ντεσάν ότι άλλαξε τόσο την ενδεκάδα όσο και την τακτική προσέγγιση, λίγες ώρες πριν από τον προημιτελικό με την Πορτογαλία την περασμένη Παρασκευή (5/7) και επίσης δεν είπε στους παίκτες την ενδεκάδα μέχρι να βρεθούν στο λεωφορείο στο δρόμο για το γήπεδο.

Η γαλλική, αθλητική εφημερίδα L’ Equipe, το Σαββατοκύριακο αποκάλυψε ότι ο προγραμματισμός πριν τον αγώνα και ο συνήθης τρόπος ενημέρωσης των παικτών από τον Ντεσάν είχαν αλλάξει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του τουρνουά και ο Ραμπιό το επιβεβαίωσε.

«Είναι σχέση με το να κρύβει πράγματα από εσάς, παρά από εμάς…», είπε ο Ραμπιό στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (8/7) ενόψει του ημιτελικού της Γαλλίας με την Ισπανία την Τρίτη (9/7).

«Αναπόφευκτα, υπάρχει παράπλευρη ζημιά. Είναι δύσκολο για τον προπονητή, όταν προσπαθεί να εφαρμόσει τη στρατηγική του, να διαρρέουν πληροφορίες πριν τελειώσει η προπόνηση. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις πως δούλευες σκληρά για κάτι και μετά το τέλος της προπόνησης, τα Μέσα Ενημέρωσης το έχουν ήδη καταγράψει.

Είναι κρίμα για εμάς και επίσης για εσάς όταν διαρρέει, διότι έτσι ενημερώνονται οι αντίπαλοι για πράγματα που προσπαθούμε να δουλέψουμε. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα πράγματα στο… μανίκι μας μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι το εναρκτήριο σφύριγμα», πρόσθεσε ο Ραμπιό.

«Ο προπονητής προσπαθεί να κρύψει τα σχέδιά του του. Έχει δουλέψει σε διαφορετικούς σχηματισμούς μαζί μας. Αλλά ακόμα κι αν αλλάξει σχήμα την τελευταία στιγμή, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, όταν παίζουμε σε κάθε έναν απ’ αυτούς τους διαφορετικούς σχηματισμούς. Πάντα πρέπει να έχεις την ικανότητα προσαρμογής αν είσαι ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου».

Ο Ραμπιό, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα μετά την απουσία του στον τελευταίο αγώνα της Γαλλίας, ανέφερε ότι η Ισπανία θα γνωρίσει την Τρίτη (9/7) μεγαλύτερη πίεση από ό,τι είχε να αντιμετωπίσει προηγουμένως στο EURO 2024.

«Είμαστε δίκαιοι λέγοντας πως είναι η ομάδα που παίζει καλύτερα όταν έχει την κατοχή της μπάλας. Είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα, αλλά ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι μια ομάδα που πρέπει να κινηθεί, και μέχρι στιγμής οι αντίπαλοί τους, τους έχουν αφήσει να παίξουν πολύ. Θα πρέπει να δούμε πώς θα παίξουν αύριο γιατί οι ομάδες αλλάζουν συχνά το παιχνίδι τους όταν αντιμετωπίζουν τη Γαλλία».

Sports in

Χαμός στην Τeam USA: «Είμαι η πρώτη επιλογή – Να μάθουν να παίζουν γύρω μου» (vid)

Ο Άντονι Έντουαρντς προχώρησε σε δηλώσεις που θα συζητηθούν, αφού τόνισε πως είναι το Νο.1 στην Team USA, ενώ επισήμανε ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να μάθουν να παίζουν γύρω του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Ιουλίου 2024