Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ μίλησε για την κατάσταση του Κιλιάν Εμπαπέ, ξεκαθαρίζοντας πως θα είναι στη βασική ενδεκάδα του αγώνα με την Ισπανία, ενώ στάθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο παίκτης όταν φορά την προστατευτική μάσκα.

Οι δηλώσεις του Ντιντιέ Ντεσάμπ:

Για τη συμμετοχή του Εμπαπέ: «Θα είναι στο 110% όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Σωματικά, ακόμη και αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος, θα ξεκινήσει. Θέλαμε να ξεκουραστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, μαζί με όλους τους παίκτες. Θα μας άρεσε να είχαμε μία ακόμη ημέρα. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να τον ξεκουράσουμε, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση πνευματικά.

Είχε ένα πρόβλημα με την πλάτη του, στη συνέχεια η μάσκα… Θα μπορούσε να ήταν το τέλος, αλλά είναι ακόμα εδώ μαζί μας, συνηθίζει αυτές τις νέες συνθήκες παιχνιδιού, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι αύριο θα δώσει ό,τι μπορεί για να κερδίσει».

Για τις τεχνικές δυσκολίες που δημιουργεί στον Εμπαπέ η προστατευτική μάσκα: «Είναι μια νέα κατάσταση γι’ αυτόν. Φορώντας μια μάσκα, όπως είπα και πριν, η όρασή του είναι λίγο αλλαγμένη. Όπως είπα, είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσεις. Η μελανιά έχει εξαφανιστεί και αισθάνεται κάθε μέρα και λίγο καλύτερα. Αλλά θα πρέπει να τη φοράει για μερικές εβδομάδες ακόμα, ίσως και μήνες».