Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρέσκα: «Να είμαστε μία επιθετική ομάδα»

Μαρέσκα: «Να είμαστε μία επιθετική ομάδα»

Ο νέος προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα μίλησε για την κουλτούρα που πρέπει να φτιάξει ξανά η Τσέλσι, αλλά και για το πως θα γίνει ξανά επιθετική η ομάδα

Ο νέος προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα, θέλει να φέρει περισσότερη επιθετικότητα στην ομάδα, προκειμένου η ομάδα να αφήσει πίσω της τις αποτυχίες στην Premier League την περασμένη σεζόν.

Δύο φορές νικήτρια Champions League, η Τσέλσι βρισκόταν στα μισά της βαθμολογίας για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, πριν καταφέρει και εξασφάλισε την έκτη θέση και μια θέση στο Europa Conference League.

Ο 44χρονος Μαρέσκα, o οποίος έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό (2009/10), καθοδήγησε τη Λέστερ στην άνοδο στην αγγλική κορυφαία κατηγορία στην πρώτη του σεζόν ως επικεφαλής.

«Όταν μπαίνεις σε έναν σύλλογο, προσπαθείς να αναλύσεις τι χρειάζεται ο σύλλογος και η ομάδα για να βελτιώσουν και να κάνεις τα σωστά πράγματα», είπε σήμερα (8/7) ο Μαρέσκα.

«Για μένα, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τη σωστή νοοτροπία και κουλτούρα, μια κουλτούρα για την οποία μπορούν να είναι περήφανοι οι οπαδοί.

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε μια επιθετική ομάδα με την μπάλα και χωρίς την μπάλα και πρέπει να δημιουργήσουμε αυτή τη σύνδεση μεταξύ των φιλάθλων και του συλλόγου, ειδικά εντός έδρας».

Ο Μαρέσκα είναι ο έβδομος Ιταλός προπονητής της Τσέλσι και στοχεύει να ακολουθήσει τους συμπατριώτες τους Κάρλο Αντσελότι, Αντόνιο Κόντε και Ρομπέρτο ​​Ντι Ματέο που κέρδισαν έξι μεγάλα τρόπαια μεταξύ τους στον λονδρέζικο σύλλογο.

Ο Τζιανλούκα Βιάλι, ο πρώτος Ιταλός προπονητής της Premier League, οδήγησε την Τσέλσι στην πρώτη της εμφάνιση στο Champions League.

«Ένας από τους λόγους σίγουρα. Είμαι πολύ περήφανος που ένας Ιταλός προπονητής και πάλι είναι εδώ. Πιθανώς υπάρχει κάτι μεταξύ της Τσέλσι ως σύλλογος, ως οικογένεια και των Ιταλών που λειτουργεί καλά», είπε ο Μαρέσκα.

Στον πρώτο του αγώνα πρωταθλήματος ως επικεφαλής της ομάδας, ο Μαρέσκα θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, όπου εργάστηκε στο παρελθόν ως βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα κατά τη διάρκεια της σεζόν που κατέκτησε το «τρεμπλ».

Sports in

Μαρέσκα: «Να είμαστε μία επιθετική ομάδα»

Ο νέος προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα μίλησε για την κουλτούρα που πρέπει να φτιάξει ξανά η Τσέλσι, αλλά και για το πως θα γίνει ξανά επιθετική η ομάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024