Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, μίλησε σήμερα (8/7) στο Catalunya Radio και, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του συλλόγου για τον ταλαντούχο επιθετικό της Αθλέτικ Μπιλμπάο Νίκο Γουίλιαμς, ο οποίος αυτή τη στιγμή συμμετέχει με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Euro 2024, στη Γερμανία.

Ο Καταλανός αξιωματούχος είναι πεπεισμένος ότι η οικονομική πτυχή δεν αποτελεί απαραίτητα εμπόδιο για την προσέλκυση του 21χρονου παίκτη, ο οποίος δεσμεύεται με τους Βάσκους έως το 2027.

«Μου αρέσει πολύ ο Νίκο. Μπορώ να πω ότι οικονομικά μπορούμε να φτάσουμε εκεί. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θα μπορούσαμε φυσικά να αντιμετωπίσουμε μια υπογραφή αυτού του επιπέδου», δήλωσε ο Λαπόρτα.

Μια δήλωση που ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες της Mundo Deportivo για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα προς τον Νίκο Ουίλιαμς, τον οποίο η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Transfermarkt αποτιμά στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Κάνοντας πέρυσι μια πολύ καλή σεζόν με την Μπιλμπάο (5 γκολ και 14 ασίστ σε 31 αγώνες της La Liga), ο Νίκο Γουίλιαμς είναι βασικός στο πλάνο του ομοσπονδιακού προπονητή Λουίς ντε λα Φουέντε, ο οποίος τον ξεκίνησε σε τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της «Ρόχα», με τον εξτρέμ να ξεχωρίζει ιδιαίτερα απέναντι στη Γεωργία (4-1) στη φάση των «16», σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ.

Με τον Λαμίν Γιαμάλ θα είναι μια από τις αιχμές του δόρατος της ισπανικής ομάδας για τον ημιτελικό με την Γαλλία το βράδυ της Τρίτης στο Μόναχο (9/7, 22:00).

«Είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πάνω απ΄ όλα είναι σπάνιοι παίκτες, με προφίλ που βρίσκουμε όλο και λιγότερο στο σημερινό ποδόσφαιρο», εκτίμησε ο συμπαίκτης τους Μίκελ Ογιαρθάμπαλ πριν από τη νίκη εναντίον της Γερμανίας.

«Έχουν αυτή την ανέμελη συμπεριφορά και ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος θα παίξουν με τον ίδιο τρόπο, είναι ωφέλιμο για την ομάδα». Περιττό να σημειωθεί ότι ο καταλανικός Τύπος φαντάζεται ήδη αυτό το ονειρεμένο δίδυμο κάτω από την ίδια φανέλα.