Τρίτη 09 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λαμίν Γιαμάλ: Εκτόξευση μέσα σε έναν χρόνο!

Λαμίν Γιαμάλ: Εκτόξευση μέσα σε έναν χρόνο!

Ο Γιαμάλ είναι το νέο hot όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 16 ετών

Παρακολουθείς αγωνιζόμενο τον Λαμίν Γιαμάλ και εντυπωσιάζεσαι. Δεν είναι πως δίνει πάσες ακριβείας. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως …χαϊδεύει τη μπάλα και μοιράζει ασίστ με τρόπο και στυλ απόλυτα δικό του.

Με μια δόση υπερβολής, ηγείται της ισπανικής ομάδας κι ας είναι ο Γιαμάλ ο νεαρότερος στο ρόστερ. Πού βρισκόταν έναν χρόνο νωρίτερα; Το 2023 έπαιζε με την Κ-17 της Ισπανίας στο ευρωπαϊκό της Ουγγαρίας και τότε έδινε παραστάσεις ως ο καλύτερος παίκτης εκείνου του συνόλου.

Ποιους συνάντησε ο Γιαμάλ στον δρόμο του; Αντιμετώπισε τη Γαλλία στα προημιτελικά και, παρόλο που τελικά γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση, οι θεατές ακόμη θυμούνται ένα ωραιότατο γκολ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Ήταν 15 ετών και 10 μηνών όταν διεξήχθη ο αγώνας, στον οποίο η Ισπανία έχασε 3-1 παρά το γκολ του Γιαμάλ στο 68ο λεπτό. Λίγους μήνες αργότερα θα έκανε, αυτό το παιδί-θαύμα, το ντεμπούτο του με τους άνδρες και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει ξανά τους Γάλλους, αλλά σε ημιτελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μια άνοδος σχεδόν μετεωρική που μάλλον δεν έχουμε ξαναδεί από έναν ποδοσφαιριστή στο πρόσφατο παρελθόν. Ας σημειωθεί πως το τουρνουά των Κ-17 κατακτήθηκε , τελικά, από την Ιταλία. Ο Γιαμάλ ήταν πρώτος σκόρερ (μοιράστηκε την κορυφή, ας ειπωθεί καλύτερα, με άλλους τρεις παίκτες), έχοντας τέσσερα γκολ σε τέσσερα ματς.

Για τους λάτρεις των αριθμών, όταν ενίσχυε τους μικρούς της εθνικής Ισπανίας είχε αγωνιστεί μόνο για ένα επτάλεπτο (!) με τους άνδρες της Μπαρτσελόνα! Πλέον, δεν είναι άγνωστος μεταξύ αγνώστων ούτε θεωρείται ταλέντο. Ο Λαμίν Γιαμάλ, λίγα 24ωρα προτού συμπληρώσει τα 17 του χρόνια (13/7) έχει μεγάλο ταλέντο ως ποδοσφαιριστής, βγάζει ωριμότητα με τη Φούρια Ρόχα και τον υπολογίζουν οι αντίπαλοι αμυντικοί, έστω κι αν ακόμη δεν έχει σημειώσει γκολ σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι τρεις ασίστ, πάντως, δεν είναι κάτι που το προσπερνάς. Ο δε Τεό Ερναντέζ, ο πολύπειρος αμυντικός των Τρικολόρ, ήδη σκέφτεται τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να σταματήσει τον διψασμένο για διάκριση Γιαμάλ. Ποιος, αλήθεια, σκοπεύει να χάσει αυτή τη μονομαχία και το ραντεβού δύο ομάδων που επιδιώκουν να φτάσουν στην κορυφή;

Sports in

Χαμός στην Τeam USA: «Είμαι η πρώτη επιλογή – Να μάθουν να παίζουν γύρω μου» (vid)

Ο Άντονι Έντουαρντς προχώρησε σε δηλώσεις που θα συζητηθούν, αφού τόνισε πως είναι το Νο.1 στην Team USA, ενώ επισήμανε ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να μάθουν να παίζουν γύρω του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Ιουλίου 2024