Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε αυτό που όλοι πιστεύαμε πριν ακόμα την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά. Εμφάνισε στο παρκέ το ταλέντο της, βασίστηκε στις αρχές του προπονητή της και το κυριότερο ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη για να φτάσει στην επίτευξη του στόχου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά μετά τον πρώτο στόχο υπάρχει ο δεύτερος και πάει λέγοντας.

Και τώρα στο Παρίσι; Το ερώτημα είναι προφανές όπως όμως και η απάντηση καθώς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Η Εθνική μας ομάδα πρέπει να έχει πάντα ψηλά τον πήχη, πρέπει να κοιτάζει πάντα τις θέσεις στο βάθρο, όποια κι αν είναι η διοργάνωση.

Έχει κερδίσει αυτό το δικαίωμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην κοιτάξει ψηλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει από τον Βασίλη Σπανούλη, για να δημιουργηθεί πρώτα απ’ όλα μια ομάδα με καλή ψυχολογία.

Κι όταν μια ομάδα με ταλέντο έχει καλό κλίμα και καλή ψυχολογία τότε όλα είναι πιθανά.

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να στοχεύει στην κατάκτηση μεταλλίου στην Ολυμπιάδα του Παρισιού; Η απάντηση είναι ότι μπορεί κι αυτό όχι γιατί είναι η δική μας ομάδα και θέλουμε να την δούμε όσο ψηλότερα γίνεται, αλλά γιατί έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάτι καλό.

Ταλέντο όπως προαναφέραμε υπάρχει άφθονο αλλά παράλληλα υπάρχει και μεγάλη δίψα για να ξαναδούμε την εθνική ομάδα μπάσκετ να διακρίνεται σε μεγάλη διοργάνωση.

Οι παίκτες απολαμβάνουν την παρέα που έχουν δημιουργήσει και είναι αποφασισμένοι να δώσουν το 110% για να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα και είναι μεγάλη υπόθεση ότι υπάρχει πίστη στις δυνατότητες της ομάδας.

Κι εδώ ερχόμαστε στον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει παίξει ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Βασίλης Σπανούλης.

Όλοι οι παίκτες εξήραν στις δηλώσεις τους την δουλειά που έχει κάνει ο Σπανούλης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τους έχει προσεγγίσει, για να δημιουργηθεί αυτή η ωραία παρέα.

Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Σπανούλη, καθώς κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει την Εθνική ομάδα, οικογένεια.

Και πάνω σ’ αυτό το κλίμα στηρίζουμε πολλά για μια επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Παρίσι, καθώς μια ενωμένη ομάδα μπορεί να κάνει την διαφορά όσες δυσκολίες κι αν συναντήσει στον δρόμο της.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας δεν θα είναι εύκολη αλλά υπάρχουν οι δυνατότητες για να κάνουμε την υπέρβαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ονειρευόμαστε την μεγάλη επιτυχία.